BOLT – serviciile de micromobilitate în Târgu-Mureş

TRANSPORT. Târgu Mureş, 26 iulie 2022 – Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Târgu Mureş, după ce la finalul anului trecut a introdus în judeţ serviciile de transport la cerere.
 
„Sustenabilitatea a devenit o tendinţă tot mai răspândită printre comunităţile din România, iar Bolt va fi mereu un promotor al transportului alternativ, verde, bazat pe vehicule electrice. Ne bucurăm că autorităţile din Târgu Mureş se alătură eforturilor noastre de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, oferindu-le o alternativă sustenabilă de transport, rapidă și economică, care ajută la transformarea zonelor urbane în spații durabile şi prietenoase cu oamenii. Acum, orașul Târgu Mureş beneficiază de două opțiuni confortabile pentru cursele intraurbane: serviciile de micromobilitate și transportul la cerere.” – a declarat Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania.
 
Bolt colaborează cu autoritățile locale și naționale pentru a stabili reguli de bună utilizare a trotinetelor electrice. La prima utilizare, aplicația afișează instrucțiunile de folosire a acestor mijloace de transport și modul în care ele trebuie parcate la finalul curselor. Vârsta minimă necesară pentru închirierea unei trotinete electrice este de 16 ani, iar utilizarea ei – din motive de siguranță – este permisă unui singur pasager per cursă.
 

 
Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de instrucțiuni și măsuri de siguranță afișat în aplicație. Acestea sunt extrem de simple și practice, printre altele, utilizatorii fiind rugați:
 
● să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;
● să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);
● să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.
 
De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:
 
● pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;
● dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;
● pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.
 
Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei. Printre altele, utilizatorilor li se recomandă să nu parcheze trotinetele:
 
● pe carosabil
● în perimetrul stațiilor de transport în comun, pe toată lungimea stației și 25 m înainte și după stație;
● pe aliniamentele clădirilor sau ale gardurilor;
● în zona și pe toată lungimea locurilor de așteptare clienți pentru serviciul de transport în regim taxi;
● în zona trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii și 25 m înainte și după trecerea de pietoni;
● în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;
● pe spațiile verzi;
● în intersecții și la mai puțin de 25 m de colțul intersecției;
● în zona acceselor auto și pietonale;
● pe șantierele în lucru de pe domeniul public;
● pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente rețelelor edilitare subterane;
● pe scări;
● în toate zonele și spațiile în care s-ar periclita siguranța și desfășurarea fluentă a traficului rutier și/sau pietonal.
 

 
Deblocarea trotinetelor Bolt costă 1 leu, iar prețul curselor este de 0,60 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere, o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR.
 
Bolt are 100 de milioane de utilizatori în 45 de țări și peste 400 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare