Boom-ul Dacia: cum a cucerit brandul românesc Germania, depășind chiar VW și Tesla!

AUTO. Numărul mașinilor Dacia înmatriculate în Germania a atins un nou record, depășind atât Volkswagen, cât și Tesla. Datele recente indică faptul că există peste 760.000 de autoturisme Dacia în circulație în Germania, consolidându-și poziția pe locul patru în clasamentul mărcilor auto.

La începutul anului 2024, Dacia a înregistrat un total de 760.233 de autovehicule înmatriculate în Germania, reprezentând 1,5% din totalul parcului auto german, evaluat la 49,1 milioane de autovehicule. Această performanță remarcabilă se datorează creșterii semnificative a parcului auto Dacia, care a înregistrat o majorare de 46.677 de unități într-un singur an, reflectând o creștere de 6,5% față de anul precedent.

Cu toate că creșterea volumului de mașini Dacia este impresionantă, aceasta este depășită doar de Skoda, SEAT și Mercedes în ceea ce privește numărul total de unități înmatriculate. Cu toate acestea, Dacia se bucură de o poziție solidă pe piața germană, consolidându-și reputația și popularitatea în rândul consumatorilor.

Volkswagen rămâne liderul pieței, cu o cotă de piață de 21% și un parc auto de 10,2 milioane de vehicule. Cu toate acestea, creșterea relativă a parcului auto VW a fost mai mică, indicând un număr semnificativ de mașini radiate din circulație. Tesla, de asemenea, a înregistrat o creștere impresionantă, cu 45.464 de unități în plus, reflectând o majorare de 38,3%.

Cu o creștere de 13,6% în vânzările de mașini noi în Germania în 2023, Dacia continuă să își consolideze poziția pe piața auto europeană. Deși creșterea vânzărilor nu s-a reflectat în întregime în majorarea parcului auto din Germania din cauza radierilor, performanța impresionantă a mărcii românești demonstrează o cerere susținută pentru produsele sale în această țară.

Germania rămâne o destinație importantă pentru mașinile second-hand, alimentând cererea din Europa de Est, inclusiv din România. Astfel, piața auto germană joacă un rol crucial în industria auto europeană, oferind oportunități semnificative pentru producătorii de mașini din întreaga lume.

User

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare