Branduri globale se alătură campaniei #WorldWithoutNature creată de WWF

BIODIVERSITATE. Viața sălbatică în pericol de dispariție. WWF trage un semnal de alarmă, oamenii și natura au nevoie de speciile sălbatice. Mâine, 3 martie, este Ziua Mondială a Vieții Sălbatice, prilej cu care WWF își unește forțele cu branduri locale și internaționale, in campania #WorldWithoutNature, pentru a arăta cât de goală ar fi lumea noastră fără natură si pentru a atrage atenția asupra faptului că am pierdut două treimi din populațiile speciilor sălbatice, la nivel global, în ultimii 50 de ani. Astfel, timp de trei zile, panda, leul, ursul, vulturul, albina și multe altele vor disparea din logourile unor companii si organizatii cunoscute din România. Din fericire, aceste specii se mai găsesc în natură, dar declinul lor este îngrijorător.

Viețuitoarele sălbatice, precum mamiferele, peștii, amfibienii, reptilele sau păsările dispar într-un ritm alarmant: 69% din populațiile acestor specii au dispărut în ultimele cinci decenii, conform Raportului Planeta Vie 2022.

Campania de anul acesta este cu atât mai importantă, cu cât vine imediat după acordul istoric de la Montreal de a acționa la nivel global pentru oprirea degradării naturii până în 2030. Este încurajator să vedem atât de multe branduri care au răspuns inițiativei noastre și ne dorim ca prin intermediul campaniei mondiale #WorldWithoutNature din acest an să convingem publicul să aprecieze generozitatea naturii de a ne oferi beneficii pentru sănătatea și reziliența noastră. Suntem încântați să vedem oameni, companii, ONG-uri care se alătură acestui demers pentru a opri pierderea biodiversității. Acționăm împreună pentru o planetă mai bună”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

Peste 50 de branduri internaționale și 7 din România își arată angajamentul față de conservarea biodiversității și renunță temporar la elementele de natura din logo precum: Jysk, Mega Image, Garanti Bank, România Sălbatică, Zumm, Propark și Zăganul.

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare