Brașov Running Festival: Alergători de elită se reunesc pentru cursa European Road Mile

SPORT. Brașov Running Festival aduce o nouă provocare pentru pasionații de alergare, prin organizarea primei ediții a cursei European Road Mile. Evenimentul va avea loc în data de 9 septembrie, reușind să adune câțiva dintre cei mai buni alergători de semifond din Europa. Printre participanți se numără Agnes Ngetich (KEN), care s-a clasat pe locul 6 la Campionatele Mondiale de Atletism din Budapesta din 2023.

Evenimentul aduce în atenție și o cursă de 10.000 de metri destinată elitelor, unde atenția se îndreaptă către kenyanul Weldon Langat, care își propune să doboare recordul de 26:51, stabilit în anul precedent de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câștigătorul ediției din 2022.

Samantha Harrison (GBR) și Joan Chelimo Melly (ROU), ocupantele locurilor 2 și 4 în clasamentul european din 2023, vor lua parte la cursa feminină de 10 km, promițând o competiție intensă și spectaculoasă.

Un moment de referință al festivalului este tRUNsylvania International 10K, o cursă dedicată atleților profesioniști, care deține certificarea World Athletics Elite Label și este singura competiție de șosea din România cu această distincție. Această cursă importantă va avea loc în perioada 9-10 septembrie în Brașov.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a câștigat recunoaștere la nivel mondial în 2022, datorită traseului extrem de rapid care a favorizat realizarea unor performanțe istorice în proba de 10 km pe șosea.

În competiția masculină de 10 km vor participa alți atleți de talie mondială precum Cornelius Kemboi, Edward Zakayo Pingua, Emanuel Kiprop și Laban Kiplimo.

La categoria feminină de 10 km, alături de Samantha Harrison și Joan Chelimo Melly, se vor afla și nume sonore precum Esther Borura (KEN), Catherine Relin (KEN) și Joy Cheptoyek (UGA).

Pe lângă cursele de elită, evenimentul va include și curse pentru copii și juniori de 800 m, 1.200 m și 3.000 m, desfășurate pe data de 9 septembrie. Duminică, 10 septembrie, va fi rezervată curselor de open de 5 km și 10 km, destinate adulților.

Toate aceste competiții vor avea loc pe un traseu circular cu o lungime de 3.494 de metri, utilizând aceeași linie de sosire, dar având puncte de start diferite în funcție de lungimea cursei. Brașov Running Festival reprezintă o oportunitate de a asista la performanțe de excepție în lumea alergării și de a sărbători pasiunea pentru sport și sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare