Bravo Sibiului pentru pistele de biciclete de pe malul Cibinului – un nou spațiu de calitate pentru timpul liber!

TIMP LIBER. În Sibiu, pistele ce se desfășoară pe malurile râului Cibin au fost deschise publicului la finalul săptămânii trecute, oferind o oportunitate inedită pentru petrecerea timpului liber într-un mediu plăcut.
Aceste piste, care se întind pe o distanță de 3,6 km, pornind de la strada Maramureșului și ajungând până în cartierul Gușterița, în apropierea podului centurii ocolitoare a orașului, reprezintă o inițiativă semnificativă a Primăriei Sibiu.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de autorități, piste se conectează cu coridorul destinat bicicletelor, ce leagă Ștrandul de Parcul Sub Arini, și cu pista de pe strada Podului, care se extinde până în zona industrială est. Aceste conexiuni facilitează mobilitatea cicliștilor și a celor care aleg să se plimbe pe malurile Cibinului.

În cadrul acestui proiect, au fost amenajate două treceri între malurile râului, una printr-un pod drept și alta printr-o pasarelă circulară situată în apropierea străzii Viitorului. Întregul peisaj a fost integrat armonios în mediul natural, prin îmbogățirea zonelor verzi cu 430 de arbori, peste 500 de arbuști și 1.500 de plante perene. De asemenea, o suprafață de 10.000 mp a fost reamenajată cu iarbă și plante specifice zonei, printr-o tehnică de hidroînsămânțare.

Pentru a susține accesibilitatea și confortul utilizatorilor, pe traseul pistelor au fost instalate trei stații Sibiu Bike City, astfel că cei fără bicicletă proprie pot închiria una prin intermediul aplicației PBSC. De asemenea, în zona piațetei de lângă podul de pe șoseaua Alba Iulia, au fost implementate facilități precum o rampă electrică pentru urcarea bicicletelor și o rampă mecanică pentru coborâre.

Aceste maluri reconfigurate oferă acum un spațiu prietenos pentru activități recreative, cu piețe amenajate în apropierea podului ce traversează râul Cibin pe șoseaua Alba Iulia, dar și prin deck-uri, balcoane și pontoane pregătite pentru a servi drept locuri de relaxare și odihnă atât pentru bicicliști, cât și pentru pietoni.

Primăria Sibiu a anunțat că pentru a îmbunătăți conectivitatea pistelor de-a lungul malurilor Cibinului, se va construi o a doua legătură la nivelul podului de pe strada Rusciorului, permițând astfel traversarea râului într-un mod mai eficient. Această inițiativă este în ultimele etape de achiziție și semnare a contractului, iar lucrările sunt planificate pentru finalizare până la sfârșitul anului.

Un alt proiect în curs vizează extinderea pistelor pe malurile Cibinului în amonte și aval față de secțiunile deja finalizate. Aceste proiecte sunt pregătite și vor fi depuse pentru a obține finanțare europeană nerambursabilă, odată ce se vor deschide liniile de finanțare în cadrul Programului Regional Centru.

Această inițiativă reprezintă un exemplu inspirator pentru dezvoltarea spațiilor de recreere și mobilitate urbană și ar putea să fie o sursă de inspirație pentru inițiative similare și în alte zone, inclusiv în județul Mureș!

default

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare