BRD Finance își încheie activitatea în România după 20 de ani – ce se va întâmpla cu creditele clienților

BĂNCI. După două decenii de activitate pe piața din România, BRD Finance IFN SA, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, urmează să-și înceteze activitatea. Din 31 martie 2024, compania este în proces de vânzare a întregului portofoliu de credite, conform unui anunț făcut de conducerea BRD Finance.

Ce se va întâmpla cu creditele clienților?

Clienții care au credite active la BRD Finance vor fi afectați de această schimbare. Portofoliul de credite, care include credite pentru achiziții de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale, va fi vândut către altă entitate. Detaliile despre noul proprietar al acestor credite și modalitățile de gestionare a acestora vor fi comunicate clienților în perioada următoare.

Context și detalii suplimentare:

  • Structura deținerii: BRD Finance este controlată în proporție de 49% de BRD-SocGen și 51% de SG Financial Services Holding.
  • Activitatea grupului BRD: Pe lângă BRD – Groupe Societe Generale SA, grupul include și BRD Sogelease IFN SA și BRD Asset Management SAI SA.
  • Decizii recente: BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private în iulie 2023, reducându-și procentul de deținere de la 49% la 26,95%. De asemenea, în aceeași lună, BRD și-a vândut investiția la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) către CEC Bank.

Decizia de încetare a activității BRD Finance reflectă strategia grupului BRD de a-și reevalua și ajusta operațiunile pe piața locală. Clienții sunt sfătuiți să urmărească comunicările oficiale pentru a afla detalii despre modul în care vor fi gestionate creditele lor pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare