BREAKING NEWS! Mutarea PSD în criza energetică și părerea PNL, la cererea pentru revenirea la piața energetică reglementată!

BREAKING NEWS! În urmă cu câteva minute, se discuta în direct pe postul TV Antena3 despre faptul că social democrații fac presiuni in coaliție pentru ca piața energiei să fie reglementată cel puțin pentru următorii doi ani.
 
Inițial, liberalii s-au opus acestei idei și au preferat varianta compensării. Lucrurile însă sunt vizate spre schimbare și pe piața europeană, unde se discută de plafonarea prețurilor.
O primă discuție despre această reglementare s-a desfășurat deja azi între liderii Coaliției, Ministrul Energiei, distribuitorii și producătorii din piața energiei.
 
După aceste prime discuții există deja câteva concluzii și anume că distribuitorii și producătorii din piața energiei nu resping ideea de reglementare a pieței energiei, având în vedere că social democrații susțin că o reglementare ar duce la dispariția vârfurilor presiunii deja create în piață, cum s-a întâmplat în această vară și cum încă continuă sa existe.
Practic ar dispărea speculanții de energie.
 
Tot social democrații vin cu ideea de acordare de vouchere compensatoare, pentru persoanele și familiile vulnerabile în perioada următoare.
Concluzia lor este ca începând din 2023, pentru o perioadă de minim 2 ani, piața energiei să fie una reglementată, astfel o posibilă nouă criză a energiei să fie combătută.
 
Dacă aceste concluzii vor fi luate în calcul, urmează să vedem deoarece azi au loc alte discuții în cadrul Coaliției de Guvernare cât și cu reprezentanții distribuitorilor și producătorilor de energie.
 
În urma interviului acordat azi postului Antena 3 de Vice-președintele PNL – Virgil Guran, cu privirea la discuțiile despre reglementarea pieței energetice, el a menționat că “prin ceea ce am modificat în senat, Ordonanța modificată în senat care a mers la Cameră, prin care am stabilit clar că peste 71% din producție trebuie să fie contractată direct cu beneficiarii și prețurile respective, de exemplu la gaz, sub 31 de bani/kw, indiferent de cât consumă casnic oamenii, deja a început această reglementare. Este clar că nu mai este neapărat o plafonare sau ceva, este clar reglementată piața.
Văd ca au început deja să apară mici rezultate să spunem, vă puteți uita deja pe site-ul Hidroelectrica să vedeți că pentru consum casnic se contactează la 25 de bani/kw.
Deci încep să se facă niște mișcări și cred eu că ceea ce încearcă să facă Europa prin reglementare prin piață, prin bursă, nu este benefic și nu ne va duce la un rezultat bun. Așa că, eu cred că la un moment dat va trebui să trecem puțin mai coercitiv la acest sistem. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare