BREAKING NEWS – Primul liceu înființat într-o universitate din România – UMFST

E PLURIBUS UNUM.
Prin ședința din 19 iulie 2022 a Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) s-a aprobat înființarea în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST), a două clase de învățământ liceal – anunță Rectorul UMFST, Dr. Leonard Azamfirei pe pagina lui de Facebook.
 
Astfel, prin înființarea nivelului de învățământ liceal la UMFST, acesta va deveni primul liceu înființat într-o universitate din România.
 
Cele două clase aprobate cu (28 de locuri, fiecare), vor avea profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză).
 
După emiterea Ordinului de Ministru care va confirma decizia din ședința ARACIP, aceste clase vor intra în sistemul public de învățământ, Colegiul UMFST adăugându-se astfel rețelei școlare de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș.
Anul școlar 2023/2024 va deschide noi orizonturi elevilor de liceu care își vor putea începe activitatea în clasa a IX-a in noul Liceu UMFST.
 
Felicitări domnului Rector Dr. Leonard Azamfirei și echipei lui pentru implicare și plusvaloarea pe care o aduc orașului și județului nostru în plan educațional, social și civic, prin toate proiectele de anvergură cărora le dau viață!
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare