BREAKING NEWS – Primul liceu înființat într-o universitate din România – UMFST

0
131

E PLURIBUS UNUM.
Prin ședința din 19 iulie 2022 a Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) s-a aprobat înființarea în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST), a două clase de învățământ liceal – anunță Rectorul UMFST, Dr. Leonard Azamfirei pe pagina lui de Facebook.
 
Astfel, prin înființarea nivelului de învățământ liceal la UMFST, acesta va deveni primul liceu înființat într-o universitate din România.
 
Cele două clase aprobate cu (28 de locuri, fiecare), vor avea profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză).
 
După emiterea Ordinului de Ministru care va confirma decizia din ședința ARACIP, aceste clase vor intra în sistemul public de învățământ, Colegiul UMFST adăugându-se astfel rețelei școlare de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș.
Anul școlar 2023/2024 va deschide noi orizonturi elevilor de liceu care își vor putea începe activitatea în clasa a IX-a in noul Liceu UMFST.
 
Felicitări domnului Rector Dr. Leonard Azamfirei și echipei lui pentru implicare și plusvaloarea pe care o aduc orașului și județului nostru în plan educațional, social și civic, prin toate proiectele de anvergură cărora le dau viață!
 
Cătălina LumperdeanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ