Bright Sky: schimbând perspectivele asupra violenței domestice cu ajutorul tehnologiei

APLICAȚIE. În medie, în România sunt raportate 160 de cazuri de violență domestică pe zi, iar aplicația Bright Sky oferă asistență și sprijin specializat victimelor.

Cu funcționalități precum un chestionar de evaluare a riscului relației, un plan de ieșire, și o bază de date cu contacte utile, aplicația își propune să fie un instrument care să sprijine victimele și cei care doresc să le ajute.

Managerul de programe la Fundația Vodafone, Teodora Munteanu, subliniază că scopul principal al aplicației este să schimbe mentalitățile și să ofere curaj victimelor să facă primii pași către conștientizare și ieșire din relații abuzive, furnizându-le informații corecte și complete despre cum să facă acest lucru în siguranță.

Bright Sky a fost dezvoltată în colaborare cu Poliția Română și Asociația Necuvinte, și este disponibilă gratuit începând din 2020, fiind descărcată de aproximativ 90.000 de persoane până în prezent.

Aplicația pune accent pe confidențialitate și securitatea datelor, nefiind necesară crearea unui cont și neținând înregistrări ale informațiilor personale ale utilizatorilor. Doamna Teodora Munteanu subliniază că aplicația poate contribui la schimbarea perspectivei asupra violenței domestice în societate prin oferirea de informații pe înțelesul tuturor și combaterea prejudecăților legate de această problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare