Bronz pentru România la Campionatele Mondiale de Haltere desfășurate la Riyadh

SPORT. La Campionatele Mondiale de Haltere desfășurate la Riyadh, Arabia Saudită, România a obținut o performanță notabilă prin sportiva Mihaela Cambei, de la CSM Onești, care a cucerit medalia de bronz la stilul smuls, în categoria olimpică 49 kg, ridicând impresionanta greutate de 90 kg.

În ciuda competiției strânse, Cambei a reușit să obțină locul 9 la aruncat, cu o greutate de 105 kg, deși a avut două ratări la 108 kg. Performanța ei de la stilul smuls și aruncat a condus la un total de 195 kg, aducându-i locul 5 la această categorie.

Cosmina Pană, reprezentanta CSM Bacău la categoria 49 kg și în Grupa C, s-a confruntat cu provocări, clasându-se pe locul 24 la stilul smuls, cu o greutate de 73 kg. Din păcate, ea nu a putut concura la stilul aruncat din cauza unei accidentări la spate suferite în timpul concursului.

Cosmin Isofache, de la CSM Bistrița, a participat la categoria 61 kg, de asemenea, în Grupa C, și a obținut rezultate notabile: 115 kg la smuls, 145 kg la aruncat și 260 kg la total. Cu toate acestea, sportivul a fost retras din competiție la stilul aruncat după ce a acuzat o durere la genunchi. Clasamentul final al categoriei va fi disponibil după încheierea competiției din Grupa A.

Cristian Luca, reprezentantul CS Dinamo București la categoria 55 kg, a concurat în Grupa B și a obținut locul 12 la stilul smuls, cu 105 kg, locul 16 la aruncat, cu 125 kg, și locul 16 la total, cu 230 kg.

Aceste performanțe notabile reprezintă un motiv de mândrie pentru sportul de haltere din România, iar acești sportivi au demonstrat angajamentul și determinarea lor în competițiile internaționale. Campionatele Mondiale de Haltere au adunat 719 sportivi din peste 100 de țări, 354 la feminin și 365 la masculin, cu România aliniind 5 fete și 3 băieți în competiție. Această competiție reprezintă și o etapă importantă de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, subliniind importanța rezultatelor obținute de sportivii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare