Bruce Springsteen – primul compozitor non-britanic recompensat cu Ivors Academy Fellowship

MUZICĂ. Maestru al scenei rock, Bruce Springsteen va fi onorat cu prestigiosul Ivors Academy Fellowship, marcând astfel prima dată când un compozitor non-britanic este distins cu această distincție.

La vârsta de 74 de ani, Springsteen, icon al muzicii americane, va fi recunoscut pentru “contribuția sa remarcabilă la arta compoziției și impactul său asupra culturii din Marea Britanie”, conform Ivors Academy, organizatorul premiilor anuale pentru compozitori și autori de coloane sonore. Ceremonia de acordare a premiului va avea loc în luna mai, la Londra.

Cântărețul cunoscut pentru hituri ca “Born in the U.S.A.” și “The River” se va alătura elitei selecte a câștigătorilor Ivors Academy Fellowship, incluzând nume celebre precum Elton John, Sting, Kate Bush și Paul McCartney. Springsteen a exprimat mândria de a fi primul artist internațional recompensat de Ivors Academy.

Cu o carieră muzicală ce se întinde pe aproximativ 50 de ani, Springsteen a vândut peste 140 de milioane de discuri la nivel global, debutând în 1973 cu albumul “Greetings from Asbury Park, N.J.”.

Originar din New Jersey și denumit “The Boss“, el este laureatul a numeroase premii importante, inclusiv 20 de premii Grammy și un premiu Oscar, fiind inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1999.

Ultimul său album de studio, “Only the Strong Survive“, o colecție de coveruri ale pieselor R&B și soul, a fost lansat în 2022.

Premiile Ivor Novello, numite în onoarea compozitorului și actorului galez din secolul al XX-lea, au fost acordate pentru prima dată în 1956.

Nominările pentru categoriile competiționale din acest an vor fi anunțate în aprilie, urmând ca ceremonia de decernare a premiilor să aibă loc pe 23 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare