BT Investește 47 de Milioane de Euro în E-INFRA pentru parcul fotovoltaic

ENERGIE. Banca Transilvania finanțează grupul E-INFRA cu 47 de milioane de euro pentru construcția parcului fotovoltaic Doicești-Șotânga.

Investiția a fost finalizată în luna august și energia produsă va asigura alimentarea cu energie verde în timpul construcției viitoarei Centrale cu Reactoare Modulare de Mici Dimensiuni (SMR) din Doicești. După finalizarea Centralei SMR, aceasta va beneficia și de o sursă adițională de energie verde din parcul fotovoltaic.

Gianina Pelea, Deputy CEO E-INFRA, a subliniat: „Parcul fotovoltaic Doicești-Șotânga va deveni o sursă esențială de energie curată pentru viitoarea Centrală SMR de la Doicești. Suntem încântați că prin această finanțare acordată de Banca Transilvania, proiectul nostru primește susținerea necesară pentru a contribui la dezvoltarea strategică a Centralei SMR și la tranziția energetică a României. Aceasta reprezintă, de asemenea, un semnal puternic de încredere în proiectul nostru. Mulțumim Băncii Transilvania pentru colaborare!”

Parcul fotovoltaic dispune de peste 123.000 de panouri solare bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani. Cu o suprafață de peste 115 hectare și o capacitate instalată de 80 MW, parcul este conectat la Sistemul Energetic Național prin două stații de transformare 110 kV/MT/JT, Doicești și Șotânga.

Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania, a explicat: „Angajamentul nostru pentru finanțările verzi face parte din strategia noastră de a promova sustenabilitatea și alocarea responsabilă a resurselor, în colaborare cu clienții noștri, în vederea unui impact pozitiv asupra mediului și societății. Colaborarea cu Grupul E-INFRA pentru această investiție susține tranziția României către o economie durabilă și verde.”

Banca Transilvania a lansat în acest an un pachet de soluții dedicate antreprenorilor, în vederea reducerii costurilor cu energia. Pachetul include posibilitatea de finanțare pentru panouri fotovoltaice, un simulator online pentru economisirea banilor și oferte speciale din partea partenerilor băncii. Aceste inițiative își propun să sprijine antreprenorii care doresc să-și dezvolte afacerile într-un mod sustenabil, prin generarea și utilizarea energiei verzi provenite din surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare