Bucureștenii vor să conceapă un superplan pentru biciclete

PROIECT. Marți, autoritățile bucureștene au anunțat un superplan de ciclism pentru oraș. În prezent, în capitala României există un amestec între piste de biciclete disjuncte, clar marcate, și zone în care bicicliștii trebuie să se lupte cu traficul auto periculos sau să folosească trotuarul. De asemenea, municipalitatea afirmă că există puține semne de avertizare și reglementări adecvate.
 
Superplanul își propune să remedieze situația, prin elaborarea unei strategii de ansamblu pentru dezvoltarea ulterioară a orașului. Potrivit unei declarații a municipalității, unul dintre principalele obiective este găsirea unor modalități de a lega traficul de biciclete din cartiere de centrul orașului.
 
În plus, planul își propune să stabilească o direcție de dezvoltare pentru a crea condiții sigure și confortabile pentru ciclism și cicloturism ca principal mod de transport în București.
 
Cartografierea viitoarei rețele de biciclete din București
Municipalitatea bucureșteană pune la bătaie un buget de 838.700 de lei (aproximativ 170.000 de euro) pentru acest proiect. Scopul acestui superplan este de a identifica traseele prioritare pentru o rețea extinsă de piste de biciclete. Prin intermediul acestuia, municipalitatea își propune să creeze legături între zonele rezidențiale și punctele de interes din întreaga capitală.
 
Printre acestea se numără locurile de muncă și locurile de petrecere a timpului liber, descoperind în același timp potențialii utilizatori de biciclete și crescând numărul persoanelor care participă la mobilitatea durabilă. În plus, autoritățile se așteaptă ca superplanul să ofere orașului îndrumări privind crearea de noi trasee, în funcție de dezvoltarea planificată și în curs de desfășurare.
 
Licitația publică
Potrivit unui comunicat al orașului, evaluarea licitației se va baza în primul rând pe experiența anterioară a solicitanților în domeniu. Autoritățile spun că vor lua în considerare experiența în proporție de 65% din evaluarea finală, în timp ce prețul va constitui restul.
 
De asemenea, licitația se va încheia pe 2 noiembrie. Asta pentru că elaborarea superplanului ar trebui să dureze 12 luni și, se speră, să fie gata până la începutul anului 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare