Bucureștiul, inclus în topul celor mai bune 25 de orașe pentru nomazii digitali

TURISM. Site-urile de călătorii bigseventravel.com și EnjoyTravel.com au făcut echipă pentru a întocmi o listă cu cele mai bune 25 de orașe pentru nomazii digitali, iar Bucureștiul se află pe ea.
Capitala României se află pe locul 15 în clasament, fiind descrisă ca un loc de trai accesibil pentru nomazii digitali, cu diverse opțiuni de co-working pentru cei care doresc să lucreze de la distanță.
 
Clasamentul a luat în considerare factori precum costul vieții, ușurința de a obține vize, viața socială generală a expatriaților și spațiile de co-working.
 
Bucureștiul “este un loc de trai accesibil pentru nomazii digitali și are o mulțime de spații deschise și spații verzi pentru cei care preferă să lucreze în aer liber. Printre spațiile de co-working din București se numără Co-working 160, Digital Unirii și Seneca Anticafe. Acestea sunt situate în cea mai mare parte în partea istorică a orașului, ceea ce înseamnă că poți să scrii coduri în timp ce savurezi o cafea în Centrul Vechi”, se arată în prezentarea capitalei române.
 
“Un dezavantaj al lucrului în București este conexiunea wi-fi nesigură în unele părți ale orașului. Totuși, aceste probleme pot fi depășite prin utilizarea unui plan de date sau închirierea unui hotspot. Pentru nomazii digitali care vin din Europa, este relativ ușor să obțină o viză pentru a intra în țară.”
 
Bali (Indonezia) se află în fruntea listei, urmată de Chiang Mai (Thailanda), Madeira (Portugalia), Ho Chi Minh City (Vietnam) și Lisabona (Portugalia).
 
România a introdus vizele pentru nomazii digitali la începutul acestui an.
Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România – proiectul de lege privind nomazii digitali.
Proiectul de lege definește nomadul digital ca fiind străinul care este angajat cu contract de muncă la o societate înregistrată în afara României și care prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare