Bugetarii din România vor avea o nouă minivacanță de patru zile după cea de Sfânta Maria

ZILE LIBERE. După ce s-au bucurat de patru zile libere în perioada Sfintei Maria, bugetarii din România se pregătesc deja pentru următoarea minivacanță. Aceștia vor avea din nou ocazia de a se relaxa și de a-și petrece timpul în mod plăcut, beneficiind de patru zile consecutive libere.

În intervalul 12 august – 15 august, românii care lucrează în sectorul public au avut parte de patru zile libere, datorită deciziei Guvernului de a declara zi liberă și data de 14 august, care a coincis în acest an cu o zi de luni. În această perioadă, mulți dintre bugetari au ales să își petreacă timpul în zone montane sau pe litoral, fapt care a condus la aglomerație pe principalele artere de circulație din țară. În total, aproximativ 24.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au fost mobilizați pentru a asigura ordinea și siguranța în această minivacanță.

Următoarea minivacanță pe care o vor avea bugetarii este cea de 1 Decembrie. Începând cu data de 30 noiembrie, care coincide cu sărbătoarea Sfântului Andrei, aceștia vor beneficia de două zile libere consecutive, până pe 1 Decembrie. Această sărbătoare națională este legată de Ziua Națională a României, oferind astfel bugetarilor un weekend prelungit, în perioada 2-3 decembrie.

Codul Muncii din România reglementează cele 15 zile libere în care se nu lucrează pe parcursul unui an. În anul 2023, din acest total, mai rămân doar patru zile libere. Lista completă cu zilele libere legale din 2023 este:

1 ianuarie – Anul Nou;
2 ianuarie – A doua zi după Anul Nou;
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor României;
14 aprilie – Vinerea Mare;
16 aprilie – Paște ortodox ;
17 aprilie – A doua zi de Paște ortodox ;
1 mai – Ziua Muncii;
1 iunie – Ziua Copilului;
4 iunie – Rusalii;
5 iunie – A doua zi de Rusalii;
15 august – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – Sfântul Andrei;
1 decembrie – Ziua Marii Uniri;
25 decembrie – Crăciunul;
26 decembrie – A doua zi de Crăciun.

Ultima minivacanță din acest an pentru bugetari va avea loc în perioada Crăciunului. Prima și a doua zi de Crăciun vor coincide cu începutul săptămânii, oferind astfel bugetarilor o minivacanță de patru zile, în perioada 23 decembrie – 26 decembrie, de la sâmbătă până marți. Aceste zile libere reprezintă o oportunitate pentru cei din sectorul public să se relaxeze, să petreacă timp cu familia și să se bucure de atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare