Bugetul pe 2023 – adoptat de Parlamentul Ciucă

BUGET2023. Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul bugetului de stat pe 2023 și bugetul asigurărilor sociale. S-au înregistrat 251 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi trei abţineri.

14 ministere vor avea un buget mai mare decât în acest an. Cea mai importantă creștere este pentru Ministerul Familiei care înregistrează o creștere de peste 600%. Asta în timp ce 8 ministere vor avea bani mai puțin anul viitor, printre care amintim: MAE, Ministerul Justiției și Ministerul Sănătății.

Parlamentul României a adoptat bugetul pe anul 2023! Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populaţiei vulnerabile. Prevede resurse consistente în acest sens; 130 de miliarde de lei pentru pensii, 28 de miliarde de lei pentru asistenţă socială, 2,1 miliarde pentru şomaj. Veniturile pensionarilor cresc diferenţiat, cu până la 45%, datorită majorării cu 12,5% a punctului de pensie şi acordării diferitelor tipuri de sprijin“, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a ținut să menționeze că proiectul propune „un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei”.

Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili”, a mai afirmat Ciucă în plenul reunit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare