Bulgaria avansează cu construcția celui de-al doilea pod peste Dunăre, în colaborare cu companiile italiene

CONSTRUCȚIE. Într-un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii, Bulgaria a anunțat planurile de a construi un al doilea pod peste Dunăre, în apropiere de orașul Ruse. Scopul acestui proiect ambițios este de a diminua traficul intens din zonă și de a îmbunătăți conectivitatea. Conform declarațiilor, companiile italiene active în Bulgaria sprijină această inițiativă, marcând o colaborare bilaterală pentru dezvoltarea regională.

Ministrul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Georgi Gvozdeikov, a discutat această propunere într-o întâlnire cu ambasadorul Italiei în Bulgaria, Giuseppina Zarra. Acest demers urmărește să aducă beneficii semnificative transportului mărfurilor în direcția nord-sud și să faciliteze circulația eficientă pe Dunăre.

Mai mult decât atât, oficialii bulgari și italieni au subliniat că obiectivul lor depășește granițele naționale, contribuind la întărirea securității în regiune. În acest sens, acceptarea Bulgariei în spațiul Schengen este privită ca un pas crucial pentru asigurarea frontierelor externe ale Europei.

Discuțiile privind acest al doilea pod peste Dunăre nu sunt noi, ele fiind demarate încă din luna iulie, când premierul României, Marcel Ciolacu, și omologul său bulgar au discutat despre importanța proiectului. Construirea podului care va lega Giurgiu de Ruse are implicații majore pentru flancul estic al NATO și pentru securitatea regiunii, dat fiind contextul geopolitic actual.

Premierii celor două țări au dezbatut, de asemenea, măsuri pentru asigurarea navigației pe Dunăre, considerând esențială dezvoltarea acestei artere de transport pentru transportul mărfurilor. Întrucât Bulgaria nu a efectuat lucrările necesare de dragare, problema acestui aspect a fost adusă în discuție de mai multe ori în trecut.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța proiectului în contextul situației din regiunea Mării Negre și a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Premierul bulgar, Nikolai Denkov, a reiterat faptul că acest pod este crucial pentru conectivitatea dintre cele două țări și pentru pregătirea flancului estic al NATO. Importanța liniei de feribot Ruse-Giurgiu pentru traficul economic și turistic a fost, de asemenea, evidențiată.

Astfel, acest al doilea pod peste Dunăre reprezintă o inițiativă deosebit de semnificativă, având implicații strategice pentru regiune și pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Colaborarea dintre Bulgaria și Italia aduce speranța unei conectivități mai bune și a unei mai bune securități în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare