CA BRAGA – S-a făcut „verificarea pământărilor” la școlile din Târgu Mureș: 17.800 de euro

0
300

BANII TĂI. Azi e 10. Zece după nouă, știți: “Nouă meșteri mari, / Calfe și zidari / Și Manoli, zece, / Care-i și întrece” – vorba Baladei culeasă de domnul Alecsandri. Și dacă-i 10 (în calendar), să vă spunem o poveste de 10. Sigur, o poveste adevărată, că n-avem talent la narațiune, doar la decopertarea unor fapte. În cazul nostru, faptele s-au petrecut în Târgu Mureș, frumoasa urbe care ar cam fi cazul să-și schimbe autodefinirea din Orașul Armoniei în Orașul Siguranței.

 

E de bine, să nu suspine nimeni, adică orașul e în siguranță deplină, pentru că a fost ștearsă și cea mai mică urmă de incertitudine în fața pericolului iminent în momentul în care Întâiul Edil a plătit pe cineva (din banii orașului, se-nțelege, că nu-i filantrop) să presteze servicii de verificare a… “pământărilor” (corect e “împământare”, dar în Primăria lui Florea e admisă și româna aproximativă, acesta nefiind un exemplu singular) la unitățile de învățământ din Târgu Mureș.

 

Deci, e toată lumea în siguranță, „pământările” din școli și licee au fost verificate (sperăm că de cineva autorizat ANRE (autoritatea competentă în domeniul energiei), altfel lucrarea e nulă de drept și egală cu zero. Dar să nu fim pesimiști, ne păstrăm optimismul, cel puțin până aflăm împreună cât a costat verificatul „pământărilor”.

 

În Târgu Mureș există 30 de unități de învățământ gimnazial și liceal. Prestatorul a fost plătit cu 83.850 de lei (sumă din care rezultă o medie de aproape 2.800 de lei/unitate de învățământ). Prestația a fost efectuată în urma unei proceduri de cumpărare directă, dar bănuiesc că nimeni nu avea nici cel mai mic dubiu că n-ar fi așa. În plus era și în decembrie 2018, luna cadourilor, de Crăciun fii mai bun, alea-alea.

 

* Această scriere nu este o parodie, ci o realitate. Din păcate.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ