CA BRAGA – S-a făcut „verificarea pământărilor” la școlile din Târgu Mureș: 17.800 de euro

0
274

BANII TĂI. Azi e 10. Zece după nouă, știți: “Nouă meșteri mari, / Calfe și zidari / Și Manoli, zece, / Care-i și întrece” – vorba Baladei culeasă de domnul Alecsandri. Și dacă-i 10 (în calendar), să vă spunem o poveste de 10. Sigur, o poveste adevărată, că n-avem talent la narațiune, doar la decopertarea unor fapte. În cazul nostru, faptele s-au petrecut în Târgu Mureș, frumoasa urbe care ar cam fi cazul să-și schimbe autodefinirea din Orașul Armoniei în Orașul Siguranței.

 

E de bine, să nu suspine nimeni, adică orașul e în siguranță deplină, pentru că a fost ștearsă și cea mai mică urmă de incertitudine în fața pericolului iminent în momentul în care Întâiul Edil a plătit pe cineva (din banii orașului, se-nțelege, că nu-i filantrop) să presteze servicii de verificare a… “pământărilor” (corect e “împământare”, dar în Primăria lui Florea e admisă și româna aproximativă, acesta nefiind un exemplu singular) la unitățile de învățământ din Târgu Mureș.

 

Deci, e toată lumea în siguranță, „pământările” din școli și licee au fost verificate (sperăm că de cineva autorizat ANRE (autoritatea competentă în domeniul energiei), altfel lucrarea e nulă de drept și egală cu zero. Dar să nu fim pesimiști, ne păstrăm optimismul, cel puțin până aflăm împreună cât a costat verificatul „pământărilor”.

 

În Târgu Mureș există 30 de unități de învățământ gimnazial și liceal. Prestatorul a fost plătit cu 83.850 de lei (sumă din care rezultă o medie de aproape 2.800 de lei/unitate de învățământ). Prestația a fost efectuată în urma unei proceduri de cumpărare directă, dar bănuiesc că nimeni nu avea nici cel mai mic dubiu că n-ar fi așa. În plus era și în decembrie 2018, luna cadourilor, de Crăciun fii mai bun, alea-alea.

 

* Această scriere nu este o parodie, ci o realitate. Din păcate.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here