CALAMITATE – Ravagii cauzate de inundații în județul Mureș

0
162

INUNDAȚII. Covasna, Brașov și Bacău au fost cele mai afectate județe în urma inundațiilor cauzate de ploi torențiale din ultima zi a lunii iunie 2018, dar și județul Mureș a avut de suferit în urma avertizării de cod galben instituită pe bazinul superior al râului Mureș, pe afluentul Lechința (Comlod) și pe afluenții Târnavei Mari.

 

Valea Cărbunarilor a ieşit din matcă în comuna Vânători afectând peste 80 și 30 de case, localnicii fiind evacuați din trei dintre acestea după ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Vânători a stabilit că imobilele nu mai prezintă siguranță.

 

De altfel, cei de la Centrul de intervenţie rapidă care funcţionează în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş au fost solicitați să intervină și în zonele afectate de inundaţii din județul vecin, Covasna, acolo unde au fost mari probleme după ce digul de pe malul drept al pârâului Târlung a cedat în satul Băcel.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ