Călătoria de vară perfectă – vizitează trei țări și opt orașe cu doar 8 euro pe traseul feroviar lansat de Slovenia

TURISM. Căile Ferate Slovene vin cu o soluție inovatoare pentru cei care își doresc o vacanță ieftină și de neuitat în această vară: au lansat un traseu feroviar care traversează trei țări europene și opt orașe în doar două ore, scrie Euronews.

Noua linie de tren, disponibilă până la 30 septembrie 2024, oferă călătorilor șansa de a explora Italia, Slovenia și Croația la un preț incredibil de mic. Biletele încep de la doar 8 euro pe sens, ceea ce face această călătorie accesibilă pentru orice buget.

Traseul urmează o linie de cale ferată construită inițial acum peste 150 de ani, în timpul Imperiului Austro-Ungar. Trenul pleacă din orașul-port Trieste, din nord-estul Italiei, și parcurge un drum pitoresc, cu opriri în patru stații din Slovenia: Sežana, Divača, Pivka și Ilirska Bistrica.

Pentru cei care iubesc ciclismul, Ilirska Bistrica oferă trasee împădurite și peisaje montane impresionante. După Slovenia, trenul intră în Croația, cu opriri la Šapjane și Opatija Matulji, înainte de a ajunge la destinația finală, Rijeka.

Opatija, situată lângă stația Opatija-Matulji, este o stațiune renumită pentru vilele și hotelurile sale elegante, cu vedere la Marea Adriatică. Rijeka, un oraș-port important, impresionează cu promenadele sale mărginite de palate habsburgice și un teatru decorat de Gustav Klimt.

Trenurile circulă zilnic, oferind oportunitatea de a explora aceste destinații fascinante. Trenul pleacă de la gara Villa Opicina, din Trieste, la ora 7:50, ajungând în Ilirska Bistrica la 8:54 și în Rijeka la 9:54. La întoarcere, plecarea din Rijeka este la ora 18:25, cu sosire la Villa Opicina la 20:40.

Biletele pentru un adult încep de la 8 euro, dar se pot achiziționa și bilete individuale pentru fiecare etapă a călătoriei, permițând călătorilor să urce și să coboare în diverse locuri. Operatorii feroviari speră să facă această rută permanentă în viitor, datorită succesului său.

Aceasta este o ocazie perfectă pentru cei care doresc să exploreze Europa de Sud-Est într-un mod economic și eficient, bucurându-se de peisaje spectaculoase și orașe pline de istorie și cultură. Nu ratați această oportunitate unică de a călători ieftin și confortabil prin trei țări europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare