Călătorii gratuite pentru tineriI români de 18 ani prin programul ‘Descoperă Uniunea Europeană’

TRAVEL. Comisia Europeană oferă tinerilor români de 18 ani oportunitatea de a călători gratuit în întreaga Europă prin intermediul programului ‘Descoperă Uniunea Europeană’. O nouă rundă de toamnă a acestui program a fost lansată, finanțând călătoriile a 36.000 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.

Această rundă de toamnă se adresează tinerilor născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2005. Aceștia pot să se înscrie până la data de 18 octombrie pe Portalul Tinerilor Europeni sau pot găsi informații pe pagina oficială a Comisiei Europene. Pentru a se califica, tinerii trebuie să răspundă la șase întrebări despre Uniunea Europeană, iar cei selectați vor avea oportunitatea de a călători timp de 30 de zile în Europa, în perioada cuprinsă între 1 martie 2024 și 31 mai 2025.

Programul își propune să ofere tinerilor ocazia de a descoperi țările europene, astfel că rutele disponibile sunt extrem de variate din punct de vedere geografic și tematic, acoperind domenii precum arhitectură, muzică, teatru, modă și multe altele. Pe lângă călătoriile gratuite, beneficiarii vor primi carduri care le vor oferi acces la prețuri reduse pentru cazare, evenimente, mâncare sau activități sportive, cu un total de aproximativ 40.000 de opțiuni.

Programul este deschis inclusiv tinerilor cu dizabilități, care vor avea dreptul la însoțitori în timpul călătoriilor lor. Cei câștigători vor beneficia de cursuri de informare organizate de agențiile naționale responsabile cu gestionarea programului, pentru a fi pregătiți în mod corespunzător pentru această experiență deosebită.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare