Calendarul târgurilor de Crăciun 2023 în țară

TÂRGURI. Sezonul local al târgurilor de Crăciun a debutat cu deschiderea piețelor din Sibiu și Craiova. Mai multe sunt programate să se deschidă între sfârșitul lunii noiembrie și 1 decembrie, adăugându-se astfel la oferta turistică a orașelor care le găzduiesc.

Piața de Crăciun din Sibiu
17 noiembrie – 2 ianuarie
Evenimentul care a dat startul trendului târgurilor de Crăciun pe plan local revine cu o ediție care reunește peste 100 de expozanți, o treime dintre aceștia fiind prezenți pentru prima dată la Sibiu. Piața, care are loc în Piața Mare din Sibiu, se extinde anul acesta în curtea Palatului Brukenthal, unde vor fi disponibile produse handmade, produse de patiserie de la producători din Sibiu și Cluj-Napoca, un bar și multe surprize culinare.
Printre principalele atracții ale târgului se numără proiecțiile de lumini pe clădirile din Piața Mare, Atelierul lui Moș Crăciun, roata mare, trenulețul turistic și patinoarul. Programul include, de asemenea, diverse concerte, care vor avea loc pe scena amenajată în interiorul curții palatului. Pe toată durata târgului vor concerta trupe de jazz, artiști de muzică clasică, Andi Moisescu, DJ Antenna, DJ Vasile și Nopame.
În altă parte în județul Sibiu, Biertan, cunoscut pentru biserica sa fortificată inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, va găzdui prima ediție a târgului de Crăciun între 15 și 17 decembrie. Hosman va găzdui cea de-a cincea ediție a târgului său de Crăciun pe 16 decembrie, când publicul este așteptat în jurul bisericii sale fortificate, cu un program atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici și produse de pe Valea Hârtibaciului.

Târgul de Crăciun din Craiova
17 noiembrie – 2 ianuarie
Evenimentul, care în acest an are o temă ce gravitează în jurul poveștii Reginei Zăpezii, se desfășoară în patru locații din Craiova, respectiv Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, Doljana și Piața Mihai Viteazul. Peste 70 de vânzători din Craiova și din țară vor fi prezenți la târg cu produse alimentare tradiționale, cadouri hand-made și decorațiuni. Un patinoar, un carusel, o roată mare adusă din Olanda, ateliere de creație și concerte fac parte din eveniment.

Piața de Crăciun din Timișoara
26 noiembrie – 7 ianuarie
Pe lângă seria de evenimente care fac parte din programul de Capitală Culturală Europeană a orașului, mai multe locuri din Timișoara vor găzdui târgul de Crăciun, respectiv Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, Soarelui și Aurora. Dintre cei aproape 83 de vânzători care vor fi prezenți în zona centrală a orașului, 23 vor expune produse nealimentare. Vor fi două ateliere ale lui Moș Crăciun, un patinoar, o roată mare, două carusele și un trenuleț turistic. Deschiderea târgului coincide cu aprinderea iluminatului festiv al orașului. Între timp, bradul de Crăciun va fi amplasat în Piața Victoriei, în fața Operei din oraș.

Târgul de Crăciun din Brașov
30 noiembrie – 7 ianuarie
Brașov, populară destinație montană, se pregătește pentru sărbătorile de iarnă cu un afișaj festiv de 1,2 milioane de luminițe în tot orașul, în timp ce 80 de pomi de Crăciun vor fi amplasați în toate cartierele orașului. Piața sa de Crăciun are loc în Piața Sfatului (Piața Sfatului) sub tema Un Decembrie de basm și va reuni aproximativ 50 de producători și artizani, aducând o varietate de articole de sezon, produse alimentare și multe altele. Un patinoar va fi deschis în Piața Sfântul Ioan, care va găzdui și cinci food truck-uri.

Piața de Crăciun din Oradea
30 noiembrie – 26 decembrie
Orașul Art Nouveau din nordul României va găzdui târgul de Crăciun în piețele Unirii și Ferdinand, unde vor fi amenajate tarabe cu bunătăți de sezon, băuturi delicioase și cadouri, food truck-uri și zone de divertisment. Concerte și colinde fac, de asemenea, parte din program.

Piețe de Crăciun din Cluj-Napoca
24 noiembrie – 1 ianuarie
Cluj-Napoca va găzdui două târguri de Crăciun, ambele organizate de echipa din spatele festivalului de muzică Untold. Piața Unirii din Cluj va găzdui Planeta Crăciunului, în timp ce Târgul de Iarnă va fi organizat pe promenada de la Sala Sporturilor.
Planeta Crăciunului, deschisă începând cu 24 noiembrie, va reuni peste 75 de standuri, activități pentru copii și familii și produse de sezon de la producătorii locali. O roată mare, Casa lui Moș Crăciun și un carusel se numără printre atracțiile evenimentului, alături de un program de concerte și spectacole.
Totodată, Târgul de Iarnă, programat să se deschidă pe 1 decembrie, va fi cadrul în care vor avea loc diverse activități de sezon pentru copii, care se vor putea bucura de trenulețul ajutoarelor lui Moș Crăciun și de un patinoar de patinaj pe gheață. Locația va găzdui, de asemenea, diverse concerte, pe lângă tarabele producătorilor locali.

Piețe de Crăciun din București
30 noiembrie – 26 decembrie
Bucureștiul găzduiește, de obicei, mai multe târguri de Crăciun, dintre care cel mai mare se va deschide în Piața Constituției și în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6.
Piața de Crăciun din București se deschide pe 30 noiembrie cu o ofertă variată de evenimente și bunătăți pentru vizitatori de toate vârstele. Publicul va găsi aici un brad de Crăciun înalt de 30 de metri, peste 130 de standuri cu cadouri de sezon, Casa lui Moș Crăciun și o roată panoramică, pe lângă un program de concerte și colinde.
West Side Christmas Market, un eveniment al organizatorilor de la Untold, debutează pe 29 noiembrie. Acesta va transforma Parcul Drumul Taberei într-un “oraș de basm plin de personaje jucăușe”. Vor fi mâncăruri tradiționale, dar și preparate internaționale, un patinoar, un carusel, o roată mare și Casa lui Moș Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare