Campanie de reciclare a uleiului uzat la Târgu Mureș: Cum funcționează și locațiile disponibile

RECICLARE. Primăria Municipiului Târgu Mureș a lansat o campanie de reciclare a uleiului uzat în mai multe zone ale orașului. Această inițiativă are ca scop promovarea reciclării uleiului de gătit uzat și conștientizarea populației cu privire la impactul său asupra mediului.

Containere pentru colectarea uleiului uzat au fost distribuite în mai multe zone ale municipiului, printre care se numără:

-Aleea Carpați (strada Carpați – două containere)
-Bălcescu – Armatei (strada Gării – un container)
-Adi Endre – Libertății (strada Ady Endre – un container)
-7 Noiembrie (strada George Coșbuc – un container)
-Unirii (strada Iosif Hodoș – un container)
-Unirii (strada Ștefan Cicio Pop – un container)
-Tudor (străzile 1 Decembrie, Muncii, Transilvania, Cutezanței, Pomicultorilor, Vrancea – un container)
-Belvedere (strada Berlin – un container)
-Mureșeni – Budiului – Doja (străzile Rozmarinului, Hunedoara – un container)
-1848 (străzile Lămâiței, Parângului, Petru Dobra – un container)

Este important de menționat că uleiul uzat combinat cu apă, alte uleiuri minerale, ulei de motor, lichid de frână sau de transmisie, produse chimice, resturi alimentare sau alte deșeuri nu mai poate fi reciclat. Prin urmare, este esențial ca cetățenii să depună doar uleiul uzat fără alte contaminări în containerele special amenajate. Un litru de ulei uzat folosit la prăjit poate contamina 1.000 de litri de apă și poate conține substanțe cu potențial cancerigen.
Reciclarea unui kilogram de ulei alimentar uzat poate genera un kilogram de biodiesel și poate economisi 3 kilograme de emisii de dioxid de carbon (CO2), contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului.

Această campanie de reciclare are scopul de a crește gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța reciclării uleiului uzat și de a promova practici mai sustenabile în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare