Cancelarul german Olaf Scholz spune că România, Croația și Bulgaria îndeplinesc cerințele pentru aderarea la Schengen

TURISM. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni, 29 august, că România, Croația și Bulgaria îndeplinesc cerințele tehnice pentru a adera la spațiul Schengen, a informat Reuters. El a spus că va „lucra pentru a-i vedea să devină membri cu drepturi depline”.
 
“Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, iar noi ar trebui să o protejăm și să o dezvoltăm. Aceasta înseamnă, de altfel, eliminarea golurilor rămase”, a spus cancelarul german.
 
El a mai adăugat: “Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele tehnice pentru calitatea de membru cu drepturi depline”.
 
Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat la declarația lui Olaf Scholz, mulțumindu-i oficialului german pentru „angajamentul său personal”.
 
„Salut anunțul de astăzi la Praga al cancelarului german Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen – un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește în mod clar toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul său personal!” – a spus președintele Iohannis pe Twitter.
 
La mijlocul lunii iunie a acestui an, în cadrul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, liderul francez Emmanuel Macron a confirmat și el sprijinul țării sale pentru aderarea României la Schengen și a spus „Franța este alături de România”.
 
În plus, la începutul acestei luni, premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că se așteaptă ca țara să câștige intrarea în spațiul Schengen fără pașapoarte UE înainte de sfârșitul anului.
 
Comisia Europeană și Parlamentul European au recomandat și România pentru aderarea la Schengen.
Schengen este o zonă fără frontiere care garantează libera circulație a peste 400 de milioane de cetățeni ai UE și cetățeni din afara UE. Astăzi, spațiul Schengen cuprinde majoritatea țărilor UE, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României. Statele non-UE Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein fac, de asemenea, parte din spațiul Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare