Cardurile de energie – începe tipărirea lor. Cum și când se pot utiliza

ENERGIE. Primele carduri de energie acordate de Guvern pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei/lună, cât și persoanelor vulnerabile, vor fi printate azi și
livrate începând cu luna viitoare.

Prima tranşă de bani – 700 de lei, va ajunge la beneficiari în februarie iar următoarea transă de 700 de lei în luna septembrie.

În perioada 1–28 februarie 2023, beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie. Se vor putea efectua plăți începând cu 1 martie, iar cei care își păstrează calitatea de beneficiari vor putea utiliza cardul și pentru tranșa a doua, începând cu luna septembrie.

Ajutorul energetic va ajuta 2,8 milioane de gospodării. Din octombrie, plafonul ar putea fi extins de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, astfel 5 milioane de români s-ar putea încadra pentru a primi ajutor la plata facturilor.

Cardul de energie este emis pe suport de hârtie, iar cu acesta se pot plăti facturi de energie (total sau parțial), doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare