Cardurile de Energie vor fi realimentate în această lună

ENERGIE. Compania Națională “Poșta Română” (CNPR) a anunțat că etapa a doua a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie a început marți, cu tipărirea și distribuirea a peste 370.000 de carduri noi. Această inițiativă urmărește să faciliteze procesul de plată a facturilor de energie pentru beneficiari și să asigure că aceștia primesc ajutorul de care au nevoie. AGERPRES a transmis comunicatul de presă cu privire la această dezvoltare.

Reprezentanții Poștei Române încurajează beneficiarii să opteze pentru metodele de plată care le sunt cele mai convenabile, fie că este vorba despre încasarea facturilor direct de către poștaș, utilizând dispozitivele mobile disponibile sau realizând plăți online prin intermediul aplicației dedicate pusă la dispoziție de companie.

Comunicatul CNPR a precizat că “Etapa a doua a demarat cu tipărirea și distribuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, o sucursală specializată a Companiei Naționale “Poșta Română”. Aceste carduri sunt destinate atât persoanelor care au fost recent introduse în sistem, cât și celor care au schimbat adresa de domiciliu în perioada dintre cele două etape. Cei care au beneficiat de carduri în prima tranșă vor putea, de asemenea, să le folosească și în a doua tranșă. Totodată, ca și în cazul primei tranșe, poștașii au început să colecteze declarațiile pe proprie răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care locuiesc în zone fără nomenclator stradal, o situație preponderantă în mediul rural.”

Valentin Ştefan, directorul general al CNPR, a subliniat că instituția pune la dispoziție cele 9.000 de dispozitive mobile deținute, pentru a asigura că plățile facturilor se desfășoară în mod rapid și eficient în toată România.

Atât cardurile acordate în prima etapă, cât și cele distribuite în cea de-a doua etapă, vor fi valabile până la data de 27 decembrie 2023.

Programul “Cardul de Energie” vizează ajutorul acordat unor categorii specifice de beneficiari, care includ pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, familii cu alocație de susținere și familii/persoane cu ajutor social. Media venitului lunar per membru de familie nu poate depăși 2.000 de lei.

Prin intermediul Programului “Cardul de Energie”, se acoperă posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru servicii precum energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelie cu GPL propan pentru încălzire (cu excepția buteliei GPL butan pentru uz casnic – gătit), gaze naturale, lemne pentru foc (inclusiv lemn rotund și despicat pentru foc, precum și resturi de lemn și tocătură din lemn etc.), păcură, peleți și alte materiale utilizate pentru încălzire (cum ar fi apă geotermală, cărbune, brichete din rumeguș).

Beneficiarii acestui program sunt obligați să prezinte la momentul plății: cardul de energie valabil primit prin Poșta Română, actul de identitate și factura curentă sau restantă. În cazul unor servicii, pot fi necesare și alte documente justificative care atestă datoriile curente și/sau restante față de furnizorul de energie și/sau, după caz, față de asociația de proprietari/locatari (cum ar fi notificări de plată, certificate de validare a datoriei sau bonuri fiscale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare