Cargus lansează o rețea de dulapuri în România și anunță planuri de investiții de 40 mil. euro

CURIERAT. Cargus a anunțat că va lansa propria rețea de dulapuri pentru colete în România, primele 300 fiind planificate pentru București în această lună. În plus, liderul companiilor de curierat intenționează să investească aproximativ 40 de milioane de euro în următorii doi ani și jumătate în extinderea rețelei în alte orașe mari, în infrastructură și în instrumente de experiență pentru utilizatori.
 
“Luna aceasta, Cargus va amplasa 300 de dulapuri pentru colete în București, ca prim pas al planului său de investiții în soluția de livrare în afara casei, SHIP & GO, cu beneficii importante pentru magazinele online și consumatori”, a precizat compania.
 
Dulapurile pentru colete sunt instalate în locații ușor de accesat, cum ar fi rețelele de retail, benzinăriile și zonele rezidențiale. Acestea sunt produse de SwipBox, un furnizor internațional de soluții de automate de colete (APM), prezent în peste 60 de țări.
 
“Este obligatoriu să facem un pas înainte și să ne adaptăm la noua realitate și cerere a pieței – un mod eficient, ușor de utilizat și sustenabil de livrare a produselor. Lansarea casetelor Cargus reprezintă o etapă importantă în strategia noastră de dezvoltare – acestea completează rețeaua noastră națională out-of-home și oferă o soluție inovatoare pentru companiile de comerț electronic, locale și internaționale, și pentru clienții acestora. Următorii ani vor reprezenta o schimbare de paradigmă pentru Cargus și, cred, pentru întreaga piață de curierat”, a declarat Olivier Van Houtte, CEO al Cargus.
 
Dulapurile pot fi accesate fără contact cu ajutorul aplicației Cargus Mobile. Acestea sunt deschise 24 de ore din 24, 7 zile din 7, încap o gamă largă de produse (compartimentele au dimensiuni diferite) și permit cumpărătorilor o perioadă de ridicare de două zile.
 
Compania a declarat că va continua să își extindă rețeaua de livrare de proximitate. La sfârșitul acestui an, Cargus intenționează să ajungă la aproximativ 3.000 de puncte SHIP & GO (pick up, drop off/PUDO și dulapuri), acoperind astfel peste 700 de localități din România. Volumul estimat de livrări pentru rețeaua SHIP & GO este de 40.000 de colete/zi, reprezentând 20% din totalul coletelor livrate de companie.
 
Rețeaua logistică Cargus are în prezent cinci hub-uri regionale. În acest an, compania a deschis un nou depozit în spațiul logistic CTPark Bucharest din București-Ilfov. Depozitul modern are aproximativ 11.000 mp și dublează capacitatea operațională a celui din Măgurele. Noua facilitate va ajuta firma de curierat să se pregătească pentru perioada noiembrie – decembrie, sezonul de vârf în vânzările de comerț electronic.
 
Cargus are peste 5.000 de angajați și colaboratori, cinci centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări anual.
 
La începutul anului 2019, Cargus a fost preluată de fondul de investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România. Compania de curierat a înregistrat o creștere cu 20% a volumului de vânzări în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare