Casa păpușilor Ancuței și a costumelor populare – o bijuterie în Cetatea Târgu Mureș

EXPOZIȚIE. În inima Cetății Medievale Târgu Mureș, se află un loc de poveste: Casa Păpușilor Ancuței și a Costumelor Populare. Acest loc inedit și fermecător este casa a peste 500 de păpuși, toate create cu măiestrie și pasiune de doamna Anca Chindea, o artistă cu suflet și mână de aur.

Fiecare păpușă este unică, reflectând talentul și creativitatea doamnei Anca. Păpușile sunt îmbrăcate în costume populare tradiționale, meticulos confecționate, ce aduc la viață frumusețea și bogăția patrimoniului cultural românesc.

Un loc plin de ospitalitate

Vizitarea Casei Păpușilor Ancuței nu este doar o incursiune într-un univers magic al copilăriei și al tradițiilor, ci și o experiență plină de căldură și ospitalitate. Doamna Anca Chindea întâmpină fiecare vizitator cu zâmbetul pe buze și cu o inimă deschisă, gata să împărtășească poveștile păpușilor sale și secretele artei meșteșugului.

De ce merită să vizitați?

  • Autenticitate culturală: Păpușile și costumele populare oferă o imagine autentică a tradițiilor și obiceiurilor românești.
  • Arta și creativitatea: Fiecare păpușă este o operă de artă, creată cu atenție la detalii și cu multă dragoste.
  • Ospitalitate: Veți fi primiți cu căldură și veți avea ocazia să discutați direct cu artista despre procesul creativ și inspirațiile ei.
  • Unicitate: Acesta este unul dintre puținele locuri unde puteți vedea o colecție atât de vastă și diversificată de păpuși tradiționale.

Casa Păpușilor Ancuței și a Costumelor Populare este cu siguranță un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Este o oază de frumusețe și tradiție în Cetatea Târgu Mureș, unde fiecare vizită se transformă într-o amintire de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare