Cătălin Preda obține locul doi la etapa din Mostar, Bosnia și Herțegovina, în timp ce Constantin Popovici menține prima poziție la general în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

SPORT. Constantin Popovici rămâne lider în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, iar Cătălin Preda obține locul doi la etapa din Mostar, Bosnia și Herțegovina

Seria Mondială Red Bull Cliff Diving a ajuns în Bosnia și Herțegovina pentru una dintre cele mai spectaculoase etape din sezonul 2023. Cei mai buni 24 de săritori de la mare înălțime din lume, la masculin și feminin, au sărit în acest weekend de pe podul Stari Most, din Mostar, în apele repezi ale râului Neretva în joc fiind titlurile de campion, dar și un loc printre săritorii permanenți pentru sezonul 2024.

Echipa românească, reprezentată de Cătălin Preda și Constantin Popovici, a concurat cu determinare. Cătălin Preda, care a debutat aici la Mostar cu o clasare pe podium în 2018, a început etapa excelent și după primele două sărituri era pe prima poziție în clasamentul general cu un total de 166,60 de puncte. A urmat apoi un duel spectaculos pentru victorie cu spaniolul Carlos Gimeno, ultima săritură fiind cea care a făcut diferența. Cu toate acestea, Preda a obținut locul doi, pierzând prima poziție la o diferență de doar 8,1 puncte.

Constantin Popovici, care era pe prima poziție la general, putea deveni campion al Seriei Mondiale încă de la Mostar, dar sportivul român s-a accidentat la picior și nu a sărit deloc în antrenamente. După o primă săritură slabă, Popovcici a început cursa de recuperare, iar în final a încheiat pe poziția a cincea.

Cu toate acestea, Constantin Popovici rămâne în continuare pe prima poziție în clasamentul general cu un total de 832 de puncte, având un avans de 133 de puncte față de cel mai apropiat urmăritor, Aidan Heslop. Astfel, el rămâne favorit la titlu în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, iar următoarea etapă, care va avea loc în Noua Zeelandă, poate aduce consacrarea sa ca campion.

În competiția feminină, Molly Carlson din Canada s-a impus, în timp ce Rhiannan Iffland din Australia rămâne lider în clasamentul general.

Ultima etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2023 este programată pe 19 noiembrie la Auckland, Noua Zeelandă, și va fi transmisă în direct pe Red Bull TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare