Ce au căutat românii pe Google în 2022

CURIOZITĂȚI. În fiecare an, în această perioadă, Google publică rezumatul anual al celor mai importante tendințe de căutare, care servește ca o reamintire a tot ceea ce s-a întâmplat în 2022 și rezumă cele mai importante tendințe de căutare în România pentru acel an.

Clasamentul afișează cele mai importante trei căutări efectuate de români pe Google în 2022 între căutări populare, rețete casnice și filme.

Privind retrospectiv la anul 2022, se poate spune că a fost un an cu alte schimbări majore. De la mult dorita libertate pandemică la confruntări militare și conflicte socio-politice, 2022 nu a fost cu siguranță unul plictisitor din punct de vedere al căutărilor pe Google.

Desigur, când vine vorba de căutările din România, se pare că un film ar funcționa perfect între conflictele mondiale. Căutările românilor sunt diverse, iar la prima vedere, căutările sunt axate în principal pe activități de timp liber și știri populare la nivel mondial.

Dar, fără să mai lungim vorba, să analizăm rezultatele enumerate mai jos.

Filme:
-Team building
-Capra cu trei iezi
-Black Adam
-Thor love and thunder
-Morbius
-365 days: This day
-Encanto
-Top Gun
-Uncharted
-Spider man: No way home

Se pare că anul acesta românii s-au bucurat de filmele românești. Două dintre cele mai bine vândute creații cinematografice au fost produse în România, iar acum se află în top 2 cele mai căutate filme din România. Restul filmelor din această listă au fost bine primite de publicul internațional. Nu este de mirare că și românii au căutat acest gen de filme, fiind extrem de receptivi la fenomenul globalizării.

Rețete:
-Brownie
-Ciorbă tradițională de miel
-Zacuscă (rețetă tradițională românească)
-Pască fără aluat (rețetă tradițională)
-Cozonac cu nucă rețeta bunicii (rețetă tradițională)
-Tempura
-Clătite
-Balmoș
-Ciorbă a la grec (rețete tradiționale)
-Macarons

Probabil că românii sunt campioni la căutat rețete pe internet și la experimentat acasă. Se poate observa că cele mai multe căutări sunt rețete tradiționale românești, ceea ce este diferit față de anul trecut, când cele mai multe dintre ele erau rețete cunoscute la nivel mondial.

Căutări populare:
-Ucraina
-Recensământ
-Regina Elisabeta
-Rusia
-Nosfe (cântăreață română)
-Florin Salam (cântăreț de origine romă)
-iPhone 14
-Putin
-Eurovision
-Schimbări climatice

Ucraina și Rusia au fost în căutările tuturor pe Google, fiind un eveniment cu impact global. Războiul de la porțile Europei a atras atenția întregii lumi, mai ales a românilor, ale căror granițe sunt în apropierea Ucrainei. Bineînțeles, moartea Reginei Elisabeta a II-a, un alt eveniment major din 2022, a fost foarte căutat pe Google.

2022 a fost un an cu un puternic impact global, similar cu 2021, iar acest lucru se poate observa și în similitudinile căutărilor internaționale pe Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare