Ce s-ar întâmpla dacă România ar fi cel mai mare producător de gaze naturale din UE?

ENERGIE. În 2027 vor fi extrase primele cantități de gaze prin proiectul Neptun Deep, deschizând calea României pentru a devini cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, a declarat directorul general al OMV Petrom.

“2027 este anul în care așteptăm primele livrări de gaze și, în timp, România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană. Proiectul va dura aproximativ două decenii, iar veniturile aduse la bugetul de stat vor susține dezvoltarea societății. Neptun Deep este un proiect strategic atât pentru noi, cât și pentru România. Este o provocare la care noi și partenerii noștri, Romgaz, suntem pregătiți să răspundem. Avem experiență ca operatori în ape adânci și puțin adânci și ne unim forțele cu cei mai buni furnizori de calitate din întreaga lume. Împreună cu Romgaz vom investi până la 4 miliarde de euro pentru a face din Neptun Deep un succes. Neptun Deep se va baza pe cea mai bună infrastructură, pe cele mai moderne tehnologii, care, în același timp, protejează mediul și aduc siguranță în operațiuni”, a precizat Christina Verchere.

“Producția estimată este de aproximativ 30 de ori mai mare decât cererea anuală, care acoperă 4,3 milioane de gospodării. Veniturile estimate ale statului român ar fi de 20 de miliarde de euro. Neptun Deep este un pas foarte important pentru strategia noastră pentru 2030, care vizează sprijinirea tranziției energetice a României și a regiunii”, a adăugat ea.

Christina Verchere a adus în atenție faptul că există două câmpuri comerciale, Domino și Pelican South, care au adâncimi între 100-1.000 de metri. Zece sonde vor extrage gazele naturale, care vor fi livrate către o nouă platformă offshore, informează ACT Media.

“Aceste unități vor fi operate de la distanță prin intermediul unei replici digitale, ceea ce va permite siguranța și optimizarea procesului. Gazul va fi procesat pe platforma onshore și apoi va fi trimis printr-o conductă care va fi conectată la rețeaua națională”, a menționat Christina Verchere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare