Ce semnificație are litera ”L” lipită pe lunetele mașinilor din state europene.

RUTIER. Autocolantul cu litera “L” aplicat pe lunetele automobilelor care circulă în Europa îndeplinește funcția de semn de avertizare similar semnului exclamării în contextul nostru. Scopul său este de a indica prezența unui șofer începător la volanul vehiculului respectiv. Simbolul “L” este utilizat ca avertisment pentru conducătorii auto neexperimentați și poate varia în culoare în funcție de țara în care este aplicat. Acest autocolant este utilizat în țări precum Austria, Elveția, Polonia și Spania.

De exemplu, în Franța, acest autocolant este obligatoriu și este reprezentat prin litera “A” de culoare roșie. În țările menționate anterior, autocolantul “L” este asociat cu conducerea în scopul antrenamentului. În afară de orele de practică necesare pentru obținerea permisului de conducere, șoferii începători au posibilitatea de a efectua sesiuni de conducere cu un însoțitor.

Procedurile și cerințele pentru însoțitor variază în funcție de fiecare țară. De exemplu, în Austria, conducerile de antrenament pot fi desfășurate în mod privat, ca parte a procesului de instruire pentru permisul de conducere. Acestea sunt conduse de un însoțitor autorizat, care poate fi un părinte, un rudă sau un prieten al șoferului începător. Pentru a fi eligibil pentru aceste lecții practice, cursantul trebuie să fi parcurs cu succes o fază introductivă, care include atât lecții practice, cât și teoretice.

Pe parcursul călătoriilor, autocolantele “L” trebuie atașate vizibil pe parbriz și lunetă. În Elveția, aceeași regulă este valabilă, iar însoțitorul trebuie să aibă cel puțin 23 de ani și să dețină un permis de conducere cu o vechime de cel puțin 3 ani.

Astfel, autocolantul “L” cu rolul său de a avertiza asupra prezenței șoferilor începători și a conducerilor de antrenament reprezintă o caracteristică semnificativă în legislația rutieră europeană, contribuind la siguranța în trafic și la formarea responsabilă a noilor șoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare