Cea mai spectaculoasă pistă de biciclete din Romania

SPORT. La poalele Apusenilor în Cluj, s-a construit o pistă care face legătura între localităţile Huedin şi Sâncraiu. Zona traficată deja de primii turiști, este bucuria copiilor, care pot pedala acum în siguranță.
 
Pista de biciclete este destinată şi trotinetelor electrice sau clasice, are acum o lungime de 7 kilometri, dar anul viitor va ajunge până la Călățele, adica încă 7 kilometri.
Pista merge în paralel cu șoseaua, dar ajunge și prin locuri cu adevărat spectaculoase. Ea va fi inclusă în reţeaua europeană de cicloturism.
Pista a fost construită pe urmele fostului traseu al mocăniţei, dezafectată de ani buni, tronsonul costând 800.000 lei, iar 30% sunt bani de la Uniunea Europeană.
Deși proiectul datează încă din 2018, birocraţia l-a făcut greu de implementat.
 
“A fost mai greu de realizat, pentru că a trebuit să primim terenul de la CFR. În momentul în care l-am avut, în acest an, în 4 luni am reuşit să terminăm”, a declarat Mircea Moroșan – primar oras Huedin.
La capătul pistei, în Călățele, va fi amenajată și o zonă de agrement, cu parcări pentru biciclete şi distracţii în natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare