Ceaiul verde promovează pierderea în greutate? Aflați ce spun experții

SĂNĂTATE. Ceaiul verde este bogat în catechine și este o sursă de cofeină, care au proprietăți termogenice, accelerând metabolismul și favorizând defalcarea grăsimii corporale și, prin urmare, ceaiul verde poate ajuta la pierderea în greutate. Pentru a oferi toate beneficiile dorite, două cești de ceai verde solubil pe zi este suficient, aceasta reprezintă aproximativ 10 grame de plante medicinale, care conține aproximativ 350 miligrame de polifenoli.

Catechinul poate ajuta la descompunerea excesului de grăsime, în timp ce atât catechinele, cât și cofeina pot crește cantitatea de energie pe care o folosește organismul.

Ceaiul verde ne poate ajuta să ne menținem hidratați, ceea ce poate duce la pierderea în greutate și la mai multă energie. Dar există multe fațete ale pierderii în greutate și ceaiul verde este doar unul dintre ele.

Cu siguranță ceaiul verde vă poate ajuta la scăderea în greutate, dacă îl beți în loc de băuturi îndulcite cu zahăr sau alte băuturi umplute cu zahăr. Are beneficii în prevenirea bolilor de inimă, a cancerelor și este bogat în antioxidanți. În cazul în care ceaiul verde are cofeina, cofeina poate elimina apetitul de calorii pe parcursul zilei, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Datorită antioxidantului, ceaiul verde poate fi benefic pentru începerea zilei cu un puls de energie, deoarece influențează starea de vigilență. Este mai bine să nu-l includeți prea târziu noaptea, deoarece poate afecta somnul. În ceea ce privește pierderea în greutate, dovezile despre impactul ceaiului verde asupra pierderii în greutate este puțin probabil să fie semnificative clinic. Deși unele studii menționează un efect ușor asupra pierderii în greutate folosind ceai verde, nu există suficiente dovezi pentru a afirma că ceaiul verde promovează pierderea în greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare