CEC Bank acordă IMM-urilor peste 350 mil. euro împrumuturi avantajoase, pentru creștere sustenabilă și pentru trecerea la o economie verde

COMUNICAT DE PRESĂ. CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susținerea IMM-urilor și a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creșterea competitivității acestora și trecerea la o economie verde, sustenabilă, în cadrul PNRR – Compartimentul pentru Stat Membru România.

Acordul semnat recent permite CEC Bank să acorde împrumuturi IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie, în condiții avantajoase de dobândă, scadențe extinse și cerințe de garanții diminuate.

Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor, și la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligible având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării și creșterii afacerilor, dar și pentru tranziția la o economie verde, sustenabilă, în linie cu tendințele de dezvoltare la nivel european și internațional.

În cadrul acestei noi colaborări cu FEI, CEC Bank este intermediar pentru facilitatea de garantare din cadrul InvestEU – Compartimentul pentru România. CEC Bank este un partener cu o lungă tradiție al Fondului European de Investiții pe piața din România, acesta fiind cel de-al patrulea acord semnat pentru susținerea clienților băncii și în general, pentru creșterea economiei românești.

Experiența CEC Bank, dobândită ca intermediar financiar în cadrul programelor de finanțare/garantare gestionate de FEI, va constitui un catalizator în implementarea noilor produse de garantare. Dacă avem în vedere și acordurile anterioare de garantare – JEREMIE, Inițiativa pentru IMM-uri și COSME – cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depășește 450 milioane de euro.

Lansarea acestui nou program de creditare, susținut de garanția FEI, se aliniază strategiei băncii, care are ca scop consolidarea poziției CEC Bank ca bancă preferată a IMM-urilor din România, lărgind gama de servicii din care acestea pot alege, în funcție de nevoile lor specifice.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare