Cei mai mulți angajatori români intenționează să majoreze salariile în acest an

MAJORĂRI. Majorarea salariilor rămâne pe agenda prioritară a companiilor și în 2023, potrivit celui mai recent studiu realizat de eJobs România. Concret, 6 din 10 companii spun că și-au bugetat creșteri salariale pentru acest an, după ce 73,7% dintre ele au luat o astfel de măsură și anul trecut.

Salariile nete, în ianuarie, au crescut în medie cu 15% față de ianuarie 2022 – suficient pentru a acoperi creșterea inflației prețurilor de consum. Se așteaptă ca inflația IPC să se reducă la 8%-9% pe an în decembrie 2023.

Un sfert dintre respondenții la sondaj spun că salariile nu vor crește cu mai mult de 5% în acest an, în timp ce 37,5% au programat creșteri între 5% și 10% față de anul trecut. 20,8% anunță creșteri de 10% – 20%, iar 12,5% spun că acestea vor fi ajustate în funcție de inflație.

Există deja o aliniere în ceea ce privește acordarea acestor majorări, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că vor viza toți angajații din companie.

18,2% spun că fiecare director de departament va decide care dintre angajați vor primi salarii mărite, în funcție de performanțele lor. 9,1% au bugetate creșteri, în special pentru angajații care ocupă poziții entry-level, iar 4,5% îi vor direcționa către specialiști din cadrul companiei, ca metodă de fidelizare.

Sondajul a fost realizat în luna februarie pe un eșantion de 130 de companii angajatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare