Cel mai mare distribuitor IT din România care va prelua producătorul de biciclete Pegas

FUZIUNE. Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor de echipamente IT din România, cu o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde lei (411 milioane EUR) în 2021, va fuziona și va prelua producătorul de biciclete Atelierele Pegas.
 
Network One deținea deja în totalitate Pegas, dar fuziunea urmează să sporească eficiența acestuia din urmă.
 
„Fuziunea urmărește consolidarea producției și distribuției de biciclete Pegas la nivelul companiei NOD, ținând cont de experiența acumulată prin îmbinarea activității de producție pentru mărci proprii cu activitatea de distribuție”, se arată în documentul de fuziune.
NOD dorește să îmbunătățească și să eficientizeze producția și distribuția de biciclete Pegas în mod direct.
 
Producătorul de biciclete a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei, cu 37% mai mică decât anul trecut. De asemenea, a avut pierderi nete de 1,5 milioane lei. Cu toate acestea, anul trecut, Pegas a reușit să reducă pierderile nete cu 41% față de 2020, indicând o șansă pentru o potențială redresare viitoare.
 
Dell, Sony LG, HP, Microsoft și Samsung folosesc NOD ca distribuitor în România. De asemenea, compania produce și distribuie produse sub propriile mărci, precum electrocasnicele Heinner, accesoriile și perifericele Serioux IT și monitoarele Horizon, printre altele.
 
Fuziunea dintre NOD și Pegas va intra în vigoare din punct de vedere juridic pe 30 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare