Cele mai atractive destinații europene pentru case de vacanță în 2024

TURISM IMOBILIAR. Când vine vorba de achiziționarea unei case de vacanță în Europa, trei țări ies în evidență ca fiind preferate atât de europeni, cât și de americani: Franța, Italia și Spania. Aceste țări oferă nu doar peisaje pitorești și experiențe culturale bogate, dar și facilități accesibile pentru obținerea de credite ipotecare.

În cadrul acestor destinații, cumpărătorii beneficiază de o transparență sporită în piața imobiliară, având acces la registrele funciare, care oferă informații cruciale despre vânzările anterioare. Însă, înainte de a alege casa de vacanță perfectă, există câteva aspecte importante de luat în considerare.

Se recomandă un proces de gândire clar înainte de a demara căutările. Este esențial să stabilești cât timp intenționezi să deții proprietatea și dacă ai în vedere închirierea acesteia în restul anului pentru venituri pasive. Este importantă accesibilitatea locației, mai ales dacă intenționezi să petreci și sezoanele reci în acea zonă.

O altă considerație relevantă este apariția vizelor pentru nomazii digitali în mai multe țări, oferind posibilitatea angajaților care călătoresc pe termen scurt să închirieze locuințe pentru perioade de două-trei luni.

Regulile privind închirierile prin platforme precum Airbnb sau Booking variază, iar acest aspect trebuie verificat înainte de a lua o decizie. De exemplu, Florența a interzis închirierea pe termen scurt prin astfel de platforme, în timp ce Parisul impune o limită de 120 de zile pentru închirierea proprietăților.

Franța: Provence și Alpii
Franța, cea mai vizitată țară din lume conform Organizației Mondiale a Turismului, oferă regiuni precum Provence și Alpii, cunoscute pentru peisajele lor uimitoare și diversitatea activităților. După pandemie, regiunea Alpilor a câștigat popularitate pentru stilul său de viață în aer liber, iar stațiunea Morzine se evidențiază prin prețurile mai accesibile, comparativ cu alte zone.

În plus, Franța încurajează achiziționarea de case secundare prin stimulente fiscale, rambursând TVA-ul celor care închiriază proprietatea pentru aproximativ 14 săptămâni pe an.

Italia: Toscana, Puglia și Sicilia
Toscana, cu farmecul său rustic, și orașele sale de referință precum Florența, Siena și Lucca, rămâne o alegere clasică pentru casele de vacanță. De asemenea, regiunea lacurilor din nordul Italiei atrage tot mai mulți europeni.

Puglia, mai puțin explorată, oferă opțiuni mai accesibile. Sicilia devine din ce în ce mai populară, iar 2024 poate fi un moment oportun pentru achiziții, având în vedere așteptările de scădere a prețurilor.

Spania: Marbella și Madrid
Spania se bucură de popularitate în rândul francezilor, britanicilor și germanilor pentru casele de vacanță. Marbella, în Costa del Sol, este o destinație preferată, iar introducerea vizelor pentru nomazii digitali sporește atracția Spaniei pentru cei din afara Uniunii Europene.

Madrid devine o opțiune atractivă, oferind prețuri mai accesibile comparativ cu metropolele precum Paris sau Londra. Această diversitate de destinații face din Franța, Italia și Spania cele mai atractive țări europene pentru casele de vacanță în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare