Cele mai bizare tradiții de Crăciun din toată lumea

TRADIȚII. Crăciunul, sărbătorit în diverse moduri în jurul lumii, aduce cu el tradiții unice și uneori bizare. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite obiceiuri de Crăciun de pe glob:

Tio de Nadal – Catalonia, Spania
În Catalonia, există tradiția “Tio de Nadal” sau “Bușteanul de Crăciun”. Copiii hrănesc zilnic un buștean de lemn, iar pe 24 decembrie îl lovesc cu bețe, cântând, pentru a primi dulciuri și mici cadouri.

Krampus – Austria și Regiunile Bavareze
Krampus, un demon înfricoșător, vizitează copiii neascultători în prima săptămână a lunii decembrie, spre deosebire de Moș Crăciun.

KFC la Crăciun – Japonia
În Japonia, KFC a devenit asociat cu Crăciunul, datorită unei campanii de marketing reușite. Mulți japonezi fac precomenzi pentru a savura pui prăjit în ziua de Crăciun.

Păianjenii decorativi – Ucraina
În Ucraina, se decorează bradul de Crăciun cu păianjeni artificiali și pânze de păianjen, având la bază o poveste despre un brad decorat miraculos de aceștia.

Înotul de Crăciun – Țările nordice
În țările nordice, tradiția implică scufundări în apele reci în Ajunul sau în prima zi de Crăciun, susținându-se că este revigorantă și benefică pentru sănătate.

Alergarea cu torțe – Scoția
În Scoția, în ajunul Crăciunului, oamenii alergă cu torțe pe străzi, purtând costume de vikingi, pentru a alunga spiritele rele și a aduce lumină în noul an.

Aruncarea pantofilor – Republica Cehă
În Republica Cehă, femeile necăsătorite aruncă un pantof peste umăr în ajunul Crăciunului. Dacă acesta aterizează cu vârful spre ușă, se spune că se vor căsători în anul următor.

Festivalul Lanternelor – Filipine
Festivalul Lanternelor în San Fernando, Filipine, prezintă lanterne gigant, colorate și elaborate, reprezentând steaua de Crăciun, simbolizând speranța și bucuria.

Pisica Yule – Islanda
În Islanda, tradiția implică daruri festive de îmbrăcăminte nouă pentru a evita să devină “cina” Pisicii Yule, o figură mitologică care umblă prin ținuturile înghețate în perioada Crăciunului.

Bătaia cu apă – Slovacia și Cehia
În Ajunul Crăciunului, bărbații stropesc femeile cu apă și le lovesc ușor cu vergi din nuiele în Slovacia și Cehia, tradiție crezută că aduce sănătate și frumusețe femeilor.

Capra de Crăciun – Scandinavia
Tradiția “Julbocken” sau Capra de Crăciun din Scandinavia include crearea de capre mari din paie, expuse în orașe și case, având origini în mitologia nordică.

Festa dei sette pesci – Italia
În sudul Italiei, tradiția “Festa dei sette pesci” presupune pregătirea unui festin impresionant, cu minimum șapte feluri de mâncare bazate pe pește.

Mari Lwyd – Țara Galilor
“Maril Lwyd” din Țara Galilor constă în colindători care poartă un schelet de capră și cântă colinde tradiționale, așteptând invitații gazdelor la un schimb de versuri și tradiții.

Aruncarea Pantofului – Grecia
În Grecia, în Ajunul Crăciunului, copiii își aruncă pantofii peste prag, considerând că modul în care aceștia aterizează poate prezice norocul pentru anul următor.

Fiecare colț al lumii are tradiții unice care aduc farmec și originalitate sărbătorilor de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare