Centrul Târgu Mureș EON-XR este operațional

EDUCAȚIE. Înființarea Centrului Târgu Mureș EON-XR este parte integrată a proiectului “Educație în realitatea augmentată în Municipiul Târgu Mureș”, depus în cadrul programului EON Grant Guarantee, în conformitate cu prevederile contractului încheiat în data de 23.08.2021.
 
Proiectul are ca scop o colaborare interinstituțională bazată pe educație, cercetare și dezvoltare printr-o platformă de realitatea virtuală și augmentată pentru 5000 de elevi, studenți și profesori, pentru o perioadă de 5 ani.
 
Punând la dispoziție în mod gratuit cele 5000 de licențe educaționale ale platformei corporației EON Reality, dar și Centrul Târgu Mureș EON-XR pentru utilizare vom oferi elevilor, studenților și profesorilor din 16 licee/școli profesionale și 4 universități din Municipiul Târgu Mureș posibilitate de a ține pasul cu descoperirile de ultimă oră ale tehnologiei digitale.
De asemenea, prin formarea și educarea în tipul de tehnologii imersive, elevii și studenții vor putea accesa mult mai facil actuala piață a muncii, aflată într-o rapidă transformare și automatizare.
 
Centrul este dotat cu diferite echipamente și instrumente tehnice necesare pentru învățarea aplicată cu ajutorul realității virtuale și augmentate. Aceste echipamente sunt puse la dispoziția utilizatorilor, elevi și profesori, membrii tuturor instituțiilor de învățământ partenere, în mod gratuit.
 
În acest program educațional au aderat 16 licee/colegii și 4 Universități din Municipiul Târgu Mureș: Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, Colegiul Național Unirea, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, Liceul Tehnologic „Aurel Perșu”, Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Electromureș, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”, Liceul Tehnologic “Traian Vuia”, Liceul Teologic Romano-Catolic “II. Rákoczi Ferenc”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, Liceul Vocațional de Artă, Liceul Vocațional Reformat.
 
Studenții care vor beneficia de acest tip de educație sunt cei de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Sapientia, Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare