Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice 2024: azi începe drumul ei de 5 mii de kilometri până la Paris

JOCURILE OLIMPICE. Astăzi, la ruinele Templului Herei din Grecia, va avea loc ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice, marcând începutul călătoriei sale de peste cinci mii de kilometri până la destinația finală, Paris, unde va ajunge pe 26 iulie.

Ceremonia va reprezenta un moment de unificare între Jocurile Antice și cele Moderne, punând în lumină legătura istorică și simbolică dintre cele două perioade ale Olimpiadei. Ritualul de aprindere a flăcării va respecta tradiția antică, cu Marea Preoteasă înconjurată de 20 de vestale adresând o rugăciune lui Apollo, zeul soarelui și al luminii, pentru a trimite razele sale și a aprinde torța sacră.

La ceremonie vor participa reprezentanți importanți ai României, printre care președintele COSR, Mihai Covaliu, campioana olimpică Maricica Puică și directorul AOR Brașov, Radu Frunteș, aceștia fiind invitații primarului din Archaia Olympia.

Evenimentul va începe la ora 11:15 și va marca începutul unei noi ediții a Jocurilor Olimpice, celebrând unitatea și spiritul sportiv în întreaga lume.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare