CFR Infrastructură lansează licitația pentru modernizarea liniei ferate Constanța – Mangalia

CFR. CFR Infrastructură a anunțat demararea licitației pentru electrificarea și dublarea liniei ferate Constanța – Mangalia, o investiție estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei, cu scopul de a reduce durata călătoriei. Actualmente, călătoria durează peste o oră.

Am inițiat licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de electrificare, reabilitare și dublare a liniei CF Constanța – Mangalia (43 de kilometri), cu o valoare maximă estimată de 1,55 miliarde de lei, fără TVA, finanțată din fonduri nerambursabile (FEDR), în cadrul Capitolului Proiecte de Electrificare și Reabilitare a Căilor Ferate, cu perioadă de elaborare între 2021 și 2030“, au anunțat reprezentanții CFR Infrastructură.

Aceștia au subliniat că obiectivele principale ale proiectului includ reabilitarea și modernizarea liniei Constanța – Mangalia, electrificarea de la Agigea Ecluză la Mangalia și dublarea între Costinești și Mangalia.

Prin această investiție, se preconizează reducerea duratei călătoriei de la Constanța la Mangalia. Astfel, se estimează că vor fi necesare 36 de minute fără staționări, 46 de minute cu patru opriri și 57 de minute cu șapte opriri.

Valoarea estimată a proiectului se situează între 1,31 și 1,55 miliarde de lei, fără TVA. Durata de proiectare este de 10 luni, iar execuția va dura 24 de luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare