Charles Leclerc triumfă la Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco

SPORT. Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco, plecând din pole position și obținând victoria atât în calificări, cât și în cursa principală. Acesta este un moment istoric, deoarece Leclerc devine primul monegasc care câștigă această prestigioasă competiție din 1931 încoace.

Pilotul de 26 de ani de la Ferrari a dominat cursa, urcând pentru prima dată pe podiumul de la Monaco după șase încercări. Locurile doi și trei au fost ocupate de Oscar Piastri și Carlos Sainz.

Cursa a fost marcată de un incident în primul tur, care a dus la o întrerupere de aproximativ 50 de minute. Din fericire, niciun pilot nu a fost rănit în urma accidentului.

Victoria la Monaco este deosebit de semnificativă pentru Leclerc, care a declarat: “Înseamnă foarte mult. Este cursa care m-a făcut să visez să devin pilot de Formula 1 într-o zi”. Bucuria sa a fost evidentă când a trecut linia de sosire și a primit steagul de control fluturat de Kylian Mbappe, atacantul echipei de fotbal a Franței.

Formula 1 va continua să fie difuzată în universul Antena pentru următorii trei ani. Următoarea etapă va avea loc pe 9 iunie în Canada.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare