Cinema: Premiere anticipate în 2024 și lupta pentru Globurile de Aur

PREMIERE. După amânarea în 2023 a lansărilor unor pelicule precum sequel-ul SF “Dune: Part Two” sau cel mai recent film din seria “Deadpool”, anul 2024 promite să aducă premiere importante, marcând o redresare a industriei de cinema afectate de cele două greve de la Hollywood. Sezonul premiilor a debutat cu anunțarea nominalizărilor la Globurile de Aur, iar “Barbie”, care a înregistrat un succes răsunător în 2023, se află în fruntea listei cu nouă nominalizări. Urmează drama istorică “Oppenheimer”, cu opt nominalizări. Comedia gotică “Poor Things”, laureată la Festivalul de Film de la Veneția, și povestea de dragoste “Past Lives” se numără, de asemenea, printre favorite, alături de “Killers of the Flower Moon”, regizat de Martin Scorsese, care documentează crimele din comunitatea de indieni Osage din Oklahoma.

“Este încă devreme, dar… ați observat că ‘Barbie’ și ‘Oppenheimer’ sunt în cursă strânsă”, a declarat Leo Barraclough, director al secțiunii de lungmetraje internaționale pentru Variety. “Un film menționat recent este ‘Anatomy of a Fall’, producția franceză câștigătoare la Cannes… ‘Past Lives’ este favoritul multora, iar drama istorică ‘The Zone of Interest’ cu siguranță va figura pe listă.” Printre lansările programate pentru anul viitor se numără și filme inițial planificate pentru 2023, cum ar fi sequel-ul superproducției “Dune”, și drama din lumea tenisului “Challengers”, amânate după ce studiourile au ajustat programele din cauza grevei de patru luni a actorilor, încheiată în noiembrie.

Lansarea filmului “Deadpool 3”, a cărui producție a fost întreruptă din cauza grevei, a fost amânată de la mai 2024 la iulie 2024.

“Este un efect dublu. În primul rând, producția a fost oprită, ceea ce a dus la amânarea filmărilor la pelicule precum ‘Gladiator 2’, iar acum lansarea va avea loc către finalul anului viitor”, a adăugat Barraclough. “Amânarea altor filme pentru anul viitor se datorează parțial nevoii de a le promova.”

Pe lista din 2024 se mai află filmul de spionaj “Argylle”, prequel-ul “Furiosa: A Mad Max Saga”, filmul de acțiune “The Fall Guy”, “Beetlejuice 2” și drama sci-fi “Mickey 17”, regizat de Bong Joon-ho, creatorul peliculei premiate cu Oscar “Parasite”.

Pentru publicul mai tânăr, lansările de filme destinate întregii familii includ “Despicable Me 4”, “Kung Fu Panda 4” și “Inside Out 2”.

Conform unui sondaj realizat de aplicația pentru vânzarea de bilete Fandango, cele mai așteptate 10 filme din 2024 sunt în mare parte sequel-uri și spin-off-uri, iar “Deadpool 3” ocupă prima poziție în această listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare