CIORBA REÎNCĂLZITĂ – Claudiu Maior, zis „consilierul personal”, va candida pentru funcția de primar de Târgu Mureș din partea Pro România

PREVIZIBIL. Astăzi a fost anunțat oficial ceea ce știau toți cei interesați din municipiul Târgu Mureș – doar Călin Buzgău (președintele Pro România Mureș) mima că nu știe: Claudiu Maior, zis „consilierul personal”, va candida pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș din partea Pro România.

 

Sigur, pentru asta, Maior, fost viceprimar în perioadele 2008-2012 şi 2014-2016, a trebuit să-și fac-o poză cu masca-n sediul Pro România, după ce-n urmă cu un an și-a făcut una similară (fără mască, evident) în sediul ALDE. Importatul din partidul lui Tăriceanu în partidul lui Ponta a fost deja gratulat cu funcția de președinte al filialei municipale (cu titlu interimar).

 

Simplificat, Maior a abandonat o corabie scufundată cu una eșuată: în județul Mureș, la ultimul exercițiu electoral care a implicat cele două partide de buzunar, ALDE și Pro România, cel de la europarlamentare din 2019, acestea au strâns 5.732 de voturi, respectiv 10.085 de voturi. E un pas înainte, oricum, să treci de la un partid votat de 2,50% dintre mureșeni, la unul votat de 4,41%.

 

Sigur, astăzi Buzgău a anunțat, plin emoție, ca un subaltern disciplinat al celui atât de încărcat de “experiența, hotărârea și determinare de care a dat dovadă în activitatea desfășurată până acum în slujba cetățenilor frumoasei noastre urbe”, doar că Maior a venit în partid și că-i președinte interimar. Apoi a dat-o pe haștaguri.

 

Ideea de bază a transferului celui care s-a plimbat până acum prin PRM, PDL, PNL, ALDE și (acum) Pro România, este că Maior va candida pentru funcția de primar din partea partidului lui Ponta. Am făcut această subliniere pentru cei puțini care nu știau de ce pupă Maior copii, icoane și bătrâni, de ce plantează baloane pe scările bisericilor, de ce se pozează cu roabe de bitum și muncitori de salubritate, de ce-mparte măști fără mască și vorbește cu mască atunci când nimeni nu mai poartă mască: pentru că omul candidează și pentru că este de 2 ani în campanie electorală (cu permisiunea șefului său direct, Dorin Florea).

 

Mai rămânea de aflat din partea cui candidează, iar acum că s-a aflat e toată lumea liniștită: din partea unui partid de 10%. Ura și la urne!

 

Cătălin VISCHI

 

 

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare