Clasamentul celor mai plăcute climaturi globale: Grecia conduce topul

TURISM. La finalul anului 2023, U.S. News and World Report a prezentat cea de-a opta sa clasificare anuală a celor mai bune țări, o listă bazată pe percepțiile globale cu privire la destinațiile din întreaga lume în ceea ce privește mai multe caracteristici calitative. Conform metodologiei raportului, analiza din 2023 a acoperit percepțiile despre 87 de națiuni și a intervievat peste 17.000 de persoane, solicitându-le să evalueze destinațiile în funcție de 73 de atribute diferite. Printre aceste atribute s-a numărat și plăcerea percepută a climatului unei țări. După analizarea datelor, raportul a plasat Grecia în fruntea clasamentului, considerând-o națiunea cu cel mai plăcut climat de pe glob.

Este cunoscut faptul că verile în Grecia sunt pur și simplu perfecte, cu soarele strălucind aproape în fiecare zi și temperaturile situându-se între 26 și 32 de grade Celsius în capitala Atena și între 80 în insulele sale. Se spune chiar că Atena beneficiază de peste 300 de zile însorite pe an. Cu toate acestea, ceea ce face această destinație atât de plăcută este faptul că temperaturile sunt întotdeauna relativ blânde, chiar și în luni precum ianuarie, când temperatura medie în Atena coboară la un frig suportabil, dar fără îngheț, de 8-9 grade Celsius.

Grecia s-a clasat, de asemenea, în top și în alte aspecte ale sondajului, ocupând locul al doilea pentru moștenire și locul al treilea pentru aventură. Același raport a plasat Portugalia pe locul al doilea ca având cel de-al doilea cel mai plăcut climat, urmată de Spania pe locul al treilea, Brazilia pe locul al patrulea și Italia pe locul al cincilea.

Completând topul 10 se află Noua Zeelandă, Mexic, Costa Rica, Argentina și Australia, oferindu-ți o gamă largă de opțiuni globale atunci când vine vorba de alegerea unei destinații de vacanță plăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare