Claudia Laura Balint, antrenoarea de canotaj din Tărgu Mureș a participat la acţiunea “Azi sunt profu’ tău de sport!” la Școala “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș

SPORT MUREȘEAN. Claudia Laura Balint, cunoscută antrenoare de canotaj la Clubul Sportiv Mureșul, a avut ocazia să-și împărtășească pasiunea și cunoștințele sportive cu elevii Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș. În cadrul acțiunii “Azi sunt profu’ tău de sport!”, inițiată de Asociația Junior Sport, Claudia Laura Balint a preluat rolul de profesor de sport pentru două clase de elevi din clasa a V-a.

Cu o carieră sportivă impresionantă, Claudia Laura Balint a împărtășit elevilor experiența ei remarcabilă în canotaj. În timpul scurtei sale cariere sportive, a devenit campioană națională la simplu în anul 1992, după doar trei ani de antrenamente, iar din 1996 și-a dedicat cariera antrenoratului. Sub îndrumarea ei, șapte canotori au devenit campioni mondiali: Stelian Suciu, Raluca Uleşan, Eniko Barabas, Simona Moroşan, Cosmin Cuciurean, Ionela Moisa, Ionuț Moisa și Constantin Cristi Hârgău.

În timpul orei de sport, Claudia Laura Balint le-a vorbit elevilor despre importanța și frumusețea sportului, în special a canotajului, un sport de tradiție pentru România. A subliniat că pentru a atinge performanțe sportive remarcabile, este necesar un efort susținut și o disciplină riguroasă în fiecare zi.

De asemenea, elevii au avut ocazia să primească autografe de la antrenoarea lor temporară pe articolele din Revista Junior Sport Mureș, în care erau promovați canotorii Eniko Barabas și Constantin Cristi Hârgău. Mai mult decât atât, o elevă a fost selectată pentru a face parte din lotul de canotaj, Claudia Laura Balint identificând în ea calitățile necesare pentru a deveni un canotor de excepție.

Acțiunea “Azi sunt profu’ tău de sport!” continuă în județul Mureș, oferind elevilor reviste Junior Sport Mureș și promovând beneficiile educației fizice și sportului în rândul copiilor. Organizată de Asociația Junior Sport, cu sprijinul autorităților locale și a instituțiilor de învățământ, această inițiativă demonstrează importanța promovării unui stil de viață sănătos și a valorilor sportive în rândul tinerei generații.

sursa foto Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare