Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureș salvează o nouă viață

MEDICINĂ. Doamna doctor cardiolog Theodora Benedek a scris ieri un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. Pe această cale dorim să îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru pacienții dânsei, alături de echipa sa.

Un tânăr de 18 ani, care putea muri subit oricând, a primit o nouă șansă la viață în Clinica de Cardiologie pe care o conduc, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș.

Pacientul suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în formă severă și, fiind la risc de deces subit, i-a fost implantat un defibrilator intracardiac.

Acesta îi va salva viața ori de câte ori va avea o aritmie cu potențial letal, fără a mai fi nevoie să fie adus la spital.

Dispozitivul este decontat prin programul național de defibrilatoare intarcardiace.

În calitate de coordonator național al programului de formare în implantarea de stimulatoare intracardiace, mă bucur că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a devenit centru de formare națională pentru implantarea de defibrilatoare intracardiace în anul 2021.

În prezent, în Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureș sunt șapte specialiști ce au competență în aceste proceduri complexe.

De la începutul anului, alături de colegii mei, am implantat 167 de dispositive intracardiace de stimulare sau defibrilare.

PS: Astăzi am primit, alături de pacientul nostru, colindul celor ce ne-au adus la spital vestea Nașterii Mântuitorului. Personalul Clinicii de Cardiologie i-a făcut încă o bucurie de Crăciun, oferindu-i, în dar, un telefon mobil. Îi felicit pe colegii mei, deopotrivă pentru profesionalism și pentru cea mai importantă calitate, aceea de a fi Oameni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare