Clubul de Radioamatori Școlari din Râciu: Un proiect de succes și o nouă provocare în lumea undelor

EDUCAȚIE. Primarul comunei Râciu, Ciprian Alin Belean, a anunțat cu bucurie că Radioclubul YO6KGS, primul și singurul Club de Radioamatori Școlari din mediul rural din România, se bucură de un an deosebit de prolific și plin de realizări în 2023. Aflat sub îndrumarea profesorului Adrian Baciu, clubul a câștigat an de an premii în întreaga țară și a devenit o sursă de mândrie pentru comunitatea locală.

Una dintre marile realizări ale Radioclubului YO6KGS este proiectul “Electronica și magia undelor”, inițiat în urma activităților desfășurate în ultimii șase ani. Acest proiect se axează pe explorarea și înțelegerea undelor radio, undelor sonore, luminii, valurilor mării și a altor aspecte ale undelor electromagnetice și vibraționale.

La Concursul de proiecte Științescu Mureș din noiembrie 2023, proiectul “Electronica și magia undelor” a obținut locul I, fiind recompensat cu o finanțare de 10.000 RON pentru achiziționarea de aparate, echipamente și materiale didactice. Echipa de proiect, formată din profesori, elevi și membri ai comunității, a demonstrat implicare și pasiune în domeniul radioamatorismului și electronicii.

Printre activitățile viitoare ale proiectului se numără pregătirea pentru examenul de radioamator, construcții electronice, experimente cu antene, simularea pe calculator a propagării undelor și participarea la concursuri naționale și internaționale ale radioamatorilor.

Radioclubul YO6KGS reprezintă un exemplu de excelență și inițiativă în educația științifică a elevilor, având sprijinul unor instituții partenere precum Fondul Științescu Mureș, Primăria Comunei Râciu, Radioclubul Județean Mureș, Radioclubul Municipal Bistrița-Năsăud, Asociația Tășuleasa Social, SMURD Râciu și Federația Română de Radioamatorism. Acest proiect oferă elevilor oportunitatea de a explora și înțelege lumea fascinantă a undelor și electronicii, contribuind la dezvoltarea lor personală și profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare