Cluj-Napoca găzduiește un Festival de Operă de amploare: spectatorii au stat în picioare pentru a savura momentul

EVENIMENT. Clujul găzduiește în aceste zile unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din România. Joi seara, spectacolul de balet-flamenco „Carmen” a captivat publicul în Sala Mare a Operei Naționale din Cluj-Napoca. Artiștii spanioli au reușit să combine ritmurile latino ale flamenco-ului cu acordurile muzicii clasice, aducând o reinterpretare impresionantă a celebrului „Carmen”.

Sala a fost completă, iar spectatorii au fost dispuși să stea și în picioare pentru a savura fiecare moment al spectacolului.

O femeie prezentă la eveniment a declarat: „A fost ceva extraordinar, nu am mai văzut așa ceva. Mă așteptam la mai mult balet, dar a fost mult flamenco și a fost spectaculos, clar! A fost copleșitor.”

Tinerii au fost la fel de impresionați și au trăit intens fiecare minut al spectacolului. Un tânăr a povestit: „Foarte diferit de ce am văzut până acum. Mi s-a părut că au trăit și ei momentul și toate emoțiile pe care le-au pus în scenă.”

Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj, a subliniat succesul uriaș al spectacolului: „Au un succes colosal. Este sold out.”

În paralel cu spectacolele din sală, festivalul a adus și evenimente în aer liber, cum a fost cazul spectacolului „Trubadurul” în Piața Unirii. Chiar și sub ploaie, publicul a rămas captivat de interpretarea operistică adusă pe scenă de artiștii Operei Maghiare din Cluj.

Un tânăr a apreciat inițiativa de a oferi acces gratuit la aceste spectacole: „Ne place să mergem la Operă în Republica Cehă și chiar cred că e super tare că aici există evenimente unde spectacolele pot fi văzute gratuit. Mai ales că de multe ori biletele sunt scumpe.”

Festivalul va continua până pe 30 iunie, promițând și alte experiențe culturale memorabile pentru locuitorii și vizitatorii orașului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare